«Λαχτάρησε» στον αέρα η βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς μια σφοδρή κακοκαιρία ανάγκασε τον πιλότο του ιδιωτικού της αεροσκάφους να ματαιώσει την προσγείωση στο Λονδίνο.

Ειδικότερα, το τζετ των 13 θέσεων που μετέφερε τη βασίλισσα Ελισάβετ B΄ του Ηνωμένου Βασιλείου, προσπάθησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Νόρχολτ της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας στο βορειοδυτικό Λονδίνο, πριν ο πιλότος αναγκαστεί να ακυρώσει την προσπάθεια.

Έτσι, ο πιλότος άρχισε να κάνει κύκλους επί ένα τέταρτο της ώρας.

Μάλιστα, ο χάρτης του FlightRadar24 καταγράφει τους κύκλους που έκανε το αεροσκάφος της βασίλισσας Ελισάβετ πάνω από το Λονδίνο.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το Αμπερντίν της Σκωτίας στις 13:00 μ.μ. τοπική ώρα εν μέσω βροχόπτωσης κι όταν έφθασε στο Λονδίνο συνάντησε μια ηλεκτρική καταιγίδα και χαλαζόπτωση.

Όταν βελτιώθηκε, ωστόσο, ο καιρός, ο πιλότος επιχείρησε μια δεύτερη επιτυχημένη προσγείωση.

«Η πτήση της βασίλισσας Ελισάβετ καθυστέρησε λόγω καταιγίδας με αστραπές, ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και δεν υπήρξαν ανησυχίες για την ασφάλειά της», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ριψοκινδυνεύεις κι ήταν σωστό που ακυρώθηκε η προσγείωση στη διάρκεια κεραυνών», ανέφερε πηγή στη βρετανική εφημερίδα The Sun.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βασίλισσα Ελισάβετ επέστρεφε στο Λονδίνο, μετά την πενθήμερη παραμονή της στο βασιλικό κτήμα του Μπαλμόραλ στη Σκωτία, ενόψει των εορτασμών του
Πλατινένιου Ιωβηλαίου για τη συμπλήρωση 70 χρόνων της στο θρόνο της βρετανικής
μοναρχίας.

Μετά την προσγίεωση του αεροσκάφους, μεταφέρθηκε με το αγαπημένο της σκυλάκι στο παλάτι του Ουίνδσορ.