Το υπουργείο Εσωτερικών στη Ρωσία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του γνωστού δημοσιογράφου Αντρέι Σαλντάτοφ, επειδή δημοσίευσε έρευνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη δράση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο δημοσιογράφος Αντρέι Σαλντάτοφ ασχολείται με την ερευνητική δημοσιογραφία και ειδικά με την δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας και διευθύνει τον ιστότοπο agentura.ru.

«Η Δευτέρα (σ.σ. 06.06.2022) ξεκίνησε ευχάριστα. Όλοι μου οι τραπεζικοί λογαριασμοί δεσμεύθηκαν, ενώ ανακάλυψα το όνομα μου στην βάση δεδομένων για αυτούς που έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το υπουργείο Εσωτερικών. Η δίωξη ασκήθηκε στις 17 Μαρτίου , και την υπόθεση έχει αναλάβει πιθανά Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας…», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ιστότοπου agentura.ru, που αναρτήθηκε στο Telegram.

O δικηγόρος, Πάβελ Τσίκοφ, θεωρεί ότι εναντίον του Σαλντάτοφ μπορεί να ασκήθηκε δίωξη για διάδοση ψευδών ειδήσεων» για τον ρωσικό στρατό», που έχει εισβάλει στην Ουκρανία.

Ο ιστότοπος agentura.ru από το 2000 ασχολείται με έρευνες για την δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών. Τους τελευταίους μήνες οι δημοσιογράφοι του δημοσίευσαν μερικές έρευνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία.