Η κόρη του μεγιστάνα Μπιλ Γκέιτς, η 19χρονη Φοίβη ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία της με μπικίνι θέλοντας να στείλει το δικό της μήνυμα ως προς την πιθανή ανατροπή της απόφασης Roe v.Wade – της υπόθεσης του 1973 που κατέστησε την άμβλωση νόμιμη σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

«Δεν ντρέπομαι για το σώμα μου και/ή σας λέω να κρατήσετε τις απαγορεύσεις σας μακριά από αυτό» έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής της, η οποία περιείχε επίσης πληροφορίες σχετικά με το ποιες πολιτείες θα απαγορεύσουν τις αμβλώσεις εάν η απόφαση – ορόσημο καταργηθεί.

«Κάθε άτομο αξίζει πρόσβαση στη σεξουαλική και αναπαραγωγική φροντίδα υγείας» συνέχισε. «Αυτή τη στιγμή, το Ανώτατο Δικαστήριο είναι έτοιμο να βάλει τέλος στο συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση. Ελάτε μαζί μου για να στείλετε ένα σαφές μήνυμα».

Δείτε την ανάρτηση


Αξίζει να σημειωθεί πως η 19χρονη Φοίβη έκανε tag την Planned Parenthood και πρόσθεσε το hashtag #BansOffOurBodies.

Χιλιάδες οπαδοί της έκαναν like στην ανάρτηση, μεταξύ των οποίων και η 26χρονη αδερφή της Τζένιφερ Γκέιτς, η οποία πρόσφατα παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της.

Μεταξύ άλλων που αντέδρασαν ήταν και το μοντέλο και ολυμπιονίκης του freestyle Eileen Gu καθώς και η ακτιβίστρια κλιματικής αλλαγής και συμφοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ Σοφία Κιάνι, η οποία έγραψε: «Bodyodyodyyyyy».