Μετά την παγκόσμια κατακραυγή που ξέσπασε κατά της Ρωσίας για το νέο έγκλημα πολέμου που διέπραξαν τα στρατεύματά της στην Ουκρανία, δολοφονώντας 16 αμάχους και τραυματίζοντας δεκάδες στην πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον εμπορικού κέντρου στην πόλη Κρεμεντσούκ, το Κρεμλίνο επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Επαναλαμβάνοντας τη γνώριμη ρωσική προπαγάνδα από την ημέρα της σφαγής στο μαιευτήριο της Μαριούπολης, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε σήμερα ότι εκτόξευσε πυραύλους εναντίον μιας αποθήκης όπλων, προκλήθηκε έκρηξη και από αυτήν εξαπλώθηκε η πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο, το οποίο σύμφωνα με τη Μόσχα... δεν λειτουργούσε.
















«Στο Κρεμεντσούκ, ρωσικές δυνάμεις έπληξαν μια αποθήκη όπλων στην οποία ήταν αποθηκευμένα όπλα υψηλής ακριβείας που είχαν παραληφθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Ως αποτέλεσμα του πλήγματος ακριβείας, επλήγησαν δυτικής κατασκευής όπλα και πυρομαχικά που ήταν συγκεντρωμένα στην αποθήκη», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με δήλωσή του μέσω Telegram.















Η νέα εν ψυχρώ δολοφονία άμαχων Ουκρανών από τους Ρώσους εισβολείς προκάλεσε αποτροπιασμό πακοσμίως. Όπως αποκάλυψε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το εμπορικό κέντρο επλήγη απευθείας από τους ρωσικούς πυραύλους την ώρα που μέσα σε αυτό βρίσκονταν περίπου 1.000 άμαχοι. Οι ηγέτες της G7 κατήγγειλαν το νέο ρωσικό έγκλημα πολέμου.