Συνεχίζεται το ανελέητο σφυροκόπημα των Ρώσων στα ουκρανικά εδάφη. Ένα συγκλονιστικό βίντεο από κάμερα, που βρίσκεται στην περιοχή, αποτυπώνει την επίθεση με πύραυλο κατά εμπορικού κέντρου στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ήταν αυτός που δημοσίευσε το εν λόγω βίντεο, λέγοντας πως επρόκειτο για εσκεμμένη επίθεση των Ρώσων στο σημείο αυτό.

Το βίντεο δείχνει τον πύραυλο να πέφτει στο σημείο και να καταστρέφει τα πάντα

Ουκρανία: Επίθεση στις ακριβείς συντεταγμένες εμπορικού κέντρου καταγγέλλει ο Ζελένσκι

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ρώσοι φονιάδες έλαβαν τις ακριβείς αυτές συντεταγμένες για αυτήν την πυραυλική επίθεση. Ήθελαν να σκοτώσουν όσο περισσότερους ήταν δυνατό σε μια ειρηνική πόλη», είπε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε τη Δευτέρα στο Κρεμεντσούκ και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων Επίσης, τουλάχιστον 58 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πυραυλική επίθεση στο εμπορικό κέντρο, ενώ οι 25 από αυτούς χρειάστηκαν νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Μόνο οι εντελώς παράφρονες τρομοκράτες, που δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στη γη, μπορούν να χτυπήσουν με πυραύλους μια τέτοια περιοχή. Και αυτό δεν είναι ένα χτύπημα με πύραυλο εκτός στόχου, αυτό είναι ένα υπολογισμένο ρωσικό χτύπημα, ακριβώς σε αυτό το εμπορικό κέντρο», είπε οργισμένος ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφερόμενος στην επίθεση στο Κρεμεντσούκ της Ουκρανίας.

Διεθνής κατακραυγή για την επίθεση στο εμπορικό κέντρο, στην Ουκρανία

Για την επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκαν δηλώσεις καταδίκης από τον ΟΗΕ και την G7, μεταξύ άλλων. Οι ηγέτες της Ομάδας των 7 πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών του κόσμου, μάλιστα, καταδίκασαν με κοινή ανακοίνωσή τους το πλήγμα στο εμπορικό κέντρο, χαρακτηρίζοντάς το «έγκλημα πολέμου».

«Οι επιθέσεις που γίνονται αδιακρίτως εναντίον αθώων αμάχων αποτελούν εγκλήματα πολέμου. Ο Ρώσος πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν και οι άλλοι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν», ανέφερε η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους αρχηγούς κρατών της G7.