Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του σχολίασε την επίσκεψη και τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε: «Μόνο περισσότερη οργή και αγανάκτηση – από αυτή που ήδη υπάρχει στους κατοίκους και πληγέντες της Ανατολικής Αττικής – μπορεί να προκαλέσει η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην περιοχή και κυρίως οι δηλώσεις του για τις περιορισμένες ζημιές».

Μάλιστα, ο Περισσός προσέθεσε πως είναι πραγματικά «άξιο απορίας πού πήγε και τι επισκέφτηκε ο κύριος Μητσοτάκης, για να παρουσιάζει αυτή τη μαγική εικόνα».

Σημείωσε ότι οι κάτοικοι της περιοχής, πάντως, που είδαν για μια ακόμη αφορά τις περιουσίες τους να καίγονται, «που έψαχναν πυροσβέστες και έπεφταν πάνω σε περιπολικά, που προσπαθούν με τις δικές τους δυνάμεις να καθαρίσουν τα σπίτια τους, έχουν τελείως διαφορετική εικόνα» για το τι συνέβη στην Ανατολική Αττική.

«Από την οργή όλων αυτών δεν πρόκειται να γλιτώσει ούτε ο κύριος Μητσοτάκης και η σημερινή κυβέρνηση, ούτε όσοι ακόμη έχουν συνδιαμορφώσει αυτή την πολιτική της συμφοράς και της καταστροφής για το λαό», κατέληξε το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στην Πεντέλη, δήλωσε πως «έχουμε μία εικόνα της έκτασης της ζημιάς».

«Αυτό που κρατώ ως θετικό είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιά, παρότι η φωτιά μπήκε μέσα στον αστικό ιστό, είναι πολύ περιορισμένος σε σχέση με την ένταση του φαινομένου», πρόσθεσε.