Το ρωσικό πυροβολικό βομβάρδισε ουκρανικές πόλεις στην άλλη πλευρά του ποταμού από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στη διάρκεια της νύχτας, δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι, αυξάνοντας την αγωνία των κατοίκων καθώς οι αναφορές για βομβαρδισμούς γύρω από τον σταθμό πυροδοτούν φόβους για μια πυρηνική καταστροφή.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν πάλι τις τελευταίες 24 ώρες την περιοχή γύρω από τον σταθμό, μόλις μία ημέρα αφότου η Μόσχα και το Κίεβο αντάλλαξαν κατηγορίες για στοχοποίηση του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού της Ευρώπης, που προκάλεσαν μεγάλη διεθνή ανησυχία.

Η ουκρανική εταιρία πυρηνικής ενέργειας Energoatom ανέφερε ότι δεν έχει οποιεσδήποτε νέες πληροφορίες για επιθέσεις στην περιοχή του σταθμού.

Το σύμπλεγμα του σταθμού, που κατελήφθη από ρωσικά στρατεύματα τον Μάρτιο αλλά ουκρανικό προσωπικό εξακολουθεί να είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του, στο νότιο μέτωπο του πολέμου, είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ανάφλεξης στον πόλεμο που έχει μπει στον έβδομο μήνα.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Ολεξάντρ Στάρουχ είπε σήμερα στο Telegram πως οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν κτίρια κατοικιών στην κύρια πόλη της περιοχής, Ζαπορίζια, περίπου δύο ώρες με το αυτοκίνητο από τον σταθμό, και την πόλη Ορίχιβ ανατολικότερα.