Σε βαθιά θλίψη έπεσε η παγκόσμια κοινότητα με την είδηση του θανάτου της αιώνιας βασίλισσας Ελισάβετ.

fdvv

«Η βασίλισσα πέθανε ειρηνικά στο Μπαλμόραλ σήμερα το απόγευμα. Η βασιλική οικογένεια θα παραμείνει σήμερα στο Μπαλμόραλ και θα επιστρέψει στο Λονδίνο αύριο», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη την κοινοπολιτεία των χωρών του Ηνωμένου Βασιλείου.

LKllkm
kmlklkml

Θα ακολουθήσει μια περίοδος δεκαήμερου πένθους σε όλες τις χώρες, καθώς εκατομμύρια υπήκοοι της στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό προσπαθούν να συμβιβαστούν με τον θάνατό της.

Δείτε Live εικόνα από τα Ανάκτορα του Μπάκινγχαμ

Ήδη από το μεσημέρι της Πέμπτης που έγινε γνωστή η είδηση της επιδείνωσης της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ, εκατοντάδες Βρετανοί συγκεντρώθηκαν έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκινγχαμ, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους προς την βασίλισσα, αλλά και ευχές για ταχεία ανάρρωσή της.

Πλέον, το πλήθος έχει αυξηθεί σημαντικά. Κόσμος κλαίει και βγάζουν φωτογραφίες την ανακοίνωση της βασιλικής οικογένειας που αναρτήθηκε στα κάγκελα του παλατιού, η σημαία πνέει μεσίστια και μόνο ένα ελικόπτερο κάνει κύκλους στον ουρανό πάνω από το παλάτι. τους ουρανούς από πάνω.

Μια ομάδα ένοπλων αστυνομικών συνδράμει το προσωπικό του Παλατιού στους χώρους έξω από τα Ανάκτορα.

Καταιγισμός αναρτήσεων παρατηρήθηκε στο Twitter από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας απεβίωσε.