Αντίθετη στο ενδεχόμενο λήψης μέτρων για τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίστηκε η πρωθυπουργός της χώρας, Λιζ Τρας, προειδοποιώντας ότι «δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλειά μας» για λόγους διατήρησης του κόστους σε χαμηλά επίπεδα.

Η Λιζ Τραζ ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Sky News, ότι υποστηρίζει τα μέτρα ενεργειακής απόδοσης, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια φέτος τον χειμώνα, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών, όπως η Γερμανία.

Διευκρίνισε δε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για παροχή ενέργειας με δελτίο, σε δηλώσεις που έκανε ταξιδεύοντας προς Νέα Υόρκη, όπου θα λάβει μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Εμφανίστηκε ακόμη να στηρίζει τη θέση του προκατόχου της, Μπόρις Τζόνσον, ότι οι υψηλότεροι λογαριασμοί ενέργειας αποτελούν ένα τίμημα που αξίζει να πληρώσει κανείς για να αντισταθεί έναντι της Ρωσίας και της εισβολής στην Ουκρανία.

«Είναι σωστό ότι δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλειά μας για χάρη της φθηνής ενέργειας», είπε χαρακτηριστικά η κα Τρας.