Μεγαλύτερα προβλήματα απ’ ό,τι περίμενε αντιμετωπίζει τελικά ο Βλάντιμιρ Πούτιν στη Ρωσία με την μερική επιστράτευση, καθώς δεν έχουν τέλος οι μεγάλες διαδηλώσεις σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη με τους πολίτες να αρνούνται να πάνε να πολεμήσουν στα εδάφη της Ουκρανίας.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά του Πούτιν και της μερικής επιστράτευσης, σημειώνονται επεισόδια ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχωρούν σε βίαιες προσαγωγές και συλλήψεις.

Κάτι παρόμοιο συνέβη στο Νταγκεστάν, πόλη στα σύνορα της Ρωσίας με Αζερμπαϊτζάν και Γεωργία, που οι κάτοικοι αντέδρασαν έντονα στην επιστράτευση, με αποτέλεσμα ξυλοδαρμούς μεταξύ πολιτών και των αρχών.


Αστυνομική βία και η κουτουλιά από διαδηλωτή

Σύμφωνα βίντεο που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά μέσα, την περασμένη Κυριακή, πλήθος κόσμου βγήκε στους δρόμους του Νταγκεστάν, για να διαδηλώσει κατά της επιστράτευσης.

Εκεί, αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο να χτυπήσουν ακόμα και γυναίκες.

Χαρακτηριστικό της αστυνομικής βίας είναι ένα βίντεο, στο οποίο καταγράφεται αστυνομικός να χαστουκίζει διαδηλωτή που έχει συλληφθεί και εκείνος να του «απαντάει» με κουτουλιά.

Σε άλλο βίντεο φαίνονται αστυνομικοί να τρέχουν να ξεφύγουν από τους διαδηλωτές και στη συνέχεια να ανασυντάσσονται.


Οι Ουκρανοί χλευάζουν την μερική επιστράτευση στη Ρωσία

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας χλεύασε τη μερική επιστράτευση της Μόσχας για την ενίσχυση των δυνάμεών της στην Ουκρανία, αναρτώντας στο twitter ένα μονταρισμένο βίντεο με πλάνα που εμφανίζουν, μεταξύ άλλων, τη ρωσική αστυνομία να χτυπά και να συλλαμβάνει άνδρες που διαδηλώνουν κατά της επιστράτευσης και μεθυσμένους Ρώσους στρατιώτες.

Χρησιμοποιώντας βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποτίθεται ότι δείχνουν Ρώσους κληρωτούς να λιποθυμούν από υπερβολική κατανάλωση βότκας, το βίντεο μοντάζ του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας συνεχίζει: «Ξέρουμε επίσης ότι σύντομα αυτοί οι "στρατιώτες" θα είναι στο μέτωπο και με τέτοια αγάπη για αλκοόλ, θα είναι πιο εύκολο για αυτούς να πεθάνουν στη γη μας».