Νέα στοιχεία για την επιστράτευση του Πούτιν έρχονται στη δημοσιότητα. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας και κυρίως στην Μαριούπολη, οι Έλληνες ομογενείς κρύβουν σε σπηλιές και καταφύγια άντρες 18, 20 και 25 ετών αφού οι Ρώσοι ετοιμάζονται να τους στείλουν στην πρώτη γραμμή για να αντιμετωπίσουν τους Ουκρανούς.

Δηλαδή θα πάρουν νέους με ουκρανικά και ελληνικά διαβατήρια που έχασαν τα σπίτια τους και αιχμαλωτίστηκαν από τους Ρώσους για να πάνε στην πρώτη γραμμή και να πολεμήσουν τους Ουκρανούς που έρχονται να τους απελευθερώσουν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, εκβιάζουν μάλιστα τις οικογένειες τους αφού τους στερούν από οποιαδήποτε εργασία. Κόβουν το νερό και δεν τους τροφοδοτούν με τρόφιμα και νερό.

Το αποτέλεσμα ήταν να αλλάξουν τους αριθμούς των τηλέφωνων και πλέον είναι όλα ρωσικά και τα παρακολουθούν όλα. Μια κουβέντα υπέρ της Ουκρανίας σημαίνει φυλάκιση, ξυλοδαρμό και ηλεκτροσόκ.

«Το μήνυμα που περνάει ο Πούτιν είναι πως αυτές οι περιοχές έγιναν πλέον Ρωσία και μην δοκιμάσετε να τις πειράξετε. Μην δοκιμάσετε ούτε να μπείτε ούτε να βγείτε,» αναφέρει Έλληνας ομογενής της περιοχής.