Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις, μετά την κατάρρευση της γέφυρας στην Κριμαία.

Η φωτιά, που σύμφωνα με τη Ρωσία ξεκίνησε από έκρηξη ενός φορτηγού στον αυτοκινητόδρομο της γέφυρας και επεκτάθηκε σε βαγόνι που κουβαλούσε καύσιμα, αποκόβει τη Μόσχα από την προσαρτημένη χερσόνησο.

Η Ρωσία δεν έχει δώσει ακόμα απαντήσεις για τα αίτια της έκρηξης, αλλά ορισμένοι αξιωματούχοι της Κριμαίας «δείχνουν» την Ουκρανία.

Ωστόσο πολύ γρήγορα, ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσι, Μιχαήλο Ποντόλιακ, φαίνεται να παραδέχεται πως το Κίεβο βρίσκεται πίσω από την έκρηξη.

«Η γέφυρα της Κριμαίας ήταν η αρχή. Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, οτιδήποτε κλεμμένο πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, οποιαδήποτε κατοχή της Ρωσίας πρέπει να εξαλειφθεί», ανέφερε στο twitter.

Συγκλονίζει το βίντεο που δείχνει τη στιγμή της πολύ ισχυρής έκρηξης στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς, που συνδέει τη Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας .

Το βίντεο είναι από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή.

Η ώρα είναι 6:02 λεπτά, όταν στο οδικό τμήμα της γέφυρας βρίσκονται αυτοκίνητα. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, μέχρι που κάποια στιγμή εκδηλώνεται έκρηξη σε παγιδευμένο φορτηγό.

Στα πλάνα εκτός από το φορτηγό, από το οποίο φαίνεται ότι προήλθε η έκρηξη, περνά και ένα άλλο αυτοκίνητο. Άγνωστο παραμένει αν υπάρχουν θύματα. Το φορτηγό προκάλεσε φωτιά σε δεξαμενές καυσίμων εντός τρένου, που κατευθυνόταν προς τη χερσόνησο της Κριμαίας.