Σε φυλακή στη Νέα Υόρκη, με ποινή 23 ετών, βρίσκεται ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, ο οποίος είχε καταδικαστεί για σεξουαλικές επιθέσεις, με το βιασμό να περιέχεται σε αυτές.

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ θα μεταβεί στο Λος Άντζελες ώστε να βρεθεί σε δικαστήριο της πόλης της Καλιφόρνια, αφού αντιμετωπίζει ακόμα 11 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για επίθεση και βιασμό κατά γυναικών από το 2004 έως το 2013, που καθ’ ολοκληρία φέρεται να έλαβαν χώρα σε ξενοδοχεία της περιοχής και το Μπέβερλι Χιλς. Ο Γουαϊνστάιν έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, αφού έχει δηλώσει ότι οι επαφές είχαν συναίνεση.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του και τις δηλώσεις του στα ΜΜΕ, φαίνεται ότι οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί έχουν διατυπωθεί σε εύρος πολλών χρόνων, άρα ιατροδικαστικό στοιχείο ή αξιόπιστοι μάρτυρες δεν γίνεται να τους επιβεβαιώσουν.

Ο «χορός» κατηγοριών ενάντια στον Γουαϊνστάιν και κυρίως η καταδίκη του πριν δύο χρόνια, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2020, είχε δημιουργήσει το υπόβαθρο για το κίνημα MeToo, ενώ ηθοποιοί σταρ του Χόλιγουντ, χοροστατουσών των Αντζελίνα Τζολί, Σάλμα Χάγεκ και Γκουίνεθ Πάλτροου, τον είχαν κατηγορήσει τουλάχιστον για παρενοχλητική συμπεριφορά, ου μην και για επιθετική.

Άλλωστε, μόλις τον Ιούνιο του 2022 μαθεύτηκε ότι γυναίκα, στην οποία φέρεται να επιτέθηκε άσεμνα στο Λονδίνο το θέρος του 1996, επρόκειτο να εξαπολύσει κατηγορίες εναντίον του.

Το BBC μετέδωσε ότι από τη Δευτέρα ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει η επιλογή των ενόρκων, ενώ σε περίπτωση καταδίκης, είναι πιθανό να τιμωρηθεί ακόμα και με 140 χρόνια κάθειρξη.