Η νοσηλεύτρια Lucy Letby στη Βρετανία κατηγορείται για τις δολοφονίες επτά παιδιών και για απόπειρα δολοφονίας ακόμη 10 παιδιών.

Οι υποψίες ξεκίνησαν όταν σημειώθηκε «σημαντική αύξηση» στον αριθμό των βρεφών που πέθαιναν στο νοσοκομείο Countess of Chester.

Η 32χρονη νοσηλεύτρια αρνείται και τις 22 κατηγορίες εναντίον της, σύμφωνα με το BBC.

«Έχοντας αναζητήσει οι γιατροί μια αιτία για τους θανάτους τους παιδιών, την οποία δεν κατάφεραν να βρουν, οι σύμβουλοι παρατήρησαν ότι οι ανεξήγητοι θάνατοι είχαν έναν κοινό παρονομαστή», είπε ο Nick Johnson KC, που άσκησε τη δίωξη.

«Η παρουσία μιας από τις νοσοκόμες νεογνών, της Lucy Letby». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι αυξήσεις των θανάτων έγιναν αντιληπτές από συμβούλους του νοσοκομείου, οι οποίοι ανησυχούσαν ότι «η υγεία των μωρών που πέθαιναν είχε επιδεινωθεί απροσδόκητα».

Οι γιατροί σημείωσαν επίσης ότι τα μωρά που πέθαναν «δεν ανταποκρίθηκαν στην κατάλληλη και έγκαιρη ανάνηψη και ότι άλλα κατέρρευσαν δραματικά, αλλά στη συνέχεια, εξίσου δραματικά, ανάρρωσαν».

Ο Johnson είπε στο δικαστήριο ότι, καθώς οι γιατροί δεν μπορούσαν να λογοδοτήσουν για τις καταρρεύσεις και τους θανάτους, κλήθηκε η αστυνομία.
«Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι την περίοδο μεταξύ 2015 και 2016, κάποιος στη μονάδα νεογνών δηλητηρίασε δύο παιδιά με ινσουλίνη», πρόσθεσε.

«Η εισαγγελία λέει ότι το μόνο εύλογο συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί από τα στοιχεία που θα ακούσετε είναι ότι κάποιος δηλητηρίασε σκόπιμα αυτά τα μωρά με ινσουλίνη», συμπλήρωσε ο Johnson.

Η δίκη της 32χρονης μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες, ανέφερε το BBC.