Οι βομβαρδισμοί από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που άρχισαν το πρωί Δευτέρα συνεχίστηκαν καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας, με τις σειρήνες στις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας να ηχούν ασταμάτητα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα και ουκρανικά ΜΜΕ, τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 89 τραυματίστηκαν από τα χθεσινά πλήγματα.

Παράλληλα, εντείνεται η αγωνία μετά την είσοδο της Λευκορωσίας στον πόλεμο.

Συνεδρίαση

Για τις παραπάνω σημαντικές εξελίξεις συνεδριάζουν σήμερα οι G7, σε ψηφιακή συνεδρίαση, με στόχο να επαναβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους να υποστηρίξουν την Ουκρανία και να φροντίσουν να λογοδοτήσει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Στη συνεδρίαση θα μιλήσει και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καταδίκασε σήμερα τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία και υπογράμμισε μάλιστα ότι καταδεικνύουν την «απόλυτη βαρβαρότητα» του πολέμου που εξαπέλυσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά του ουκρανικού λαού.

«Παράνομος πόλεμος»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν σθεναρά τις σημερινές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Κίεβο. Αυτές οι επιθέσεις σκότωσαν και τραυμάτισαν αμάχους, ενώ κατέστρεψαν μη στρατιωτικούς στόχους. Καταδεικνύεται για ακόμη μια φορά η απόλυτη βαρβαρότητα του παράνομου πολέμου του κ. Πούτιν εναντίον του λαού της Ουκρανίας», αναφέρει η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν.