Σήμερα κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της Ορθόδοξης Εκκλησίας Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Νικήτα, ενώ το συνόδευσαν ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, καθώς επίσης ο Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, Δευτερεύων κ. Αλέξανδρος, ο Βιβλιοφύλακας του Πατριαρχείου, Μ. Αρχιμανδρίτης κ. Αγαθάγγελος κ.α.















Το απόγευμα της Παρασκευής χοροστάτησε στον Μ. Εσπερινό στον Ι. Ναό Αγίου Νεκτάριου Battersea, όπου στη συνέχεια εγκαινίασε την λειτουργία του Συσσιτίου της Κοινότητας.

Το Σάββατο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε της Θείας Λειτουργίας στην Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Essex και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον Μ. Εσπερινό στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Edmonton.

Σήμερα, ο Παναγιώτατος προεξήρχε κατά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ι. Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Bayswater, του Λονδίνου, ενώ το απόγευμα θα παραστεί στον Εσπερινό στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου, της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Μ. Βρετανία, ο Πατριάρχης θα συναντηθεί με τον Βασιλιά Κάρολο. Επίσης θα έχει συνάντηση με τον Εξοχ. Λόρδο Ahmad του Wimbledon, Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή, τη Νοτιοανατολική Ασία και τα Ηνωμένα Έθνη.