Το μισό προσωπικό του Twitter σχεδιάζει να απολύσει ο Έλον Μασκ, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος μετά την εξαγορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ειδικότερα, ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να καταργήσει περίπου 3.700 θέσεις εργασίας στην Twitter Inc.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter σκοπεύει να ενημερώσει τους υπαλλήλους την Παρασκευή, όπως είπαν στο Bloomberg πηγές που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Ο Μασκ σκοπεύει επίσης να αντιστρέψει την υπάρχουσα πολιτική της εταιρείας για την απομακρυσμένη εργασία, ζητώντας από τους υπαλλήλους να εμφανίζονται στο γραφείο, αν και θα υπάρξουν εξαιρέσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και μια ομάδα συμβούλων σταθμίζουν μια σειρά από σενάρια για περικοπές θέσεων εργασίας και αλλαγές πολιτικής στο Twitter, επισήμαναν οι πηγές, προσθέτοντας ότι οι όροι της μείωσης του αριθμού των εργαζομένων θα μπορούσαν ακόμα να αλλάξουν.

Τις πληροφορίες αυτές δεν έχουν σχολιάσει προς το παρόν εκπρόσωποι του Twitter.

Ο Μασκ, που δείχνει ότι θέλει να ασχοληθεί ενεργά με το νέο του απόκτημα, προτίθεται να αλλάξει πολλά στον τρόπο λειτουργίας.

Ειδικότερα έχει αναφερθεί στην αλλαγή των πολιτικών για το ακραίο περιεχόμενο (που ίσως σημάνει την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην πλατφόρμα), σε μαζικές απολύσεις, ακόμη και στη χρέωση για τους επώνυμους λογαριασμούς με το μπλε σημάδι.

Μετά τις άμεσες απολύσεις κορυφαίων στελεχών, ο Μασκ διέλυσε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και ανέλαβε μόνος τη διοίκηση.

Ακόμη, ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter αποκάλυψε ότι προσεχώς, έναντι συνδρομής 8 δολαρίων μηνιαίως, οι χρήστες της πλατφόρμας θα μπορούν να επαληθεύουν ως «αυθεντικό» τον λογαριασμό τους και να βλέπουν λιγότερες διαφημίσεις.