Η πρόσφατη επίσκεψη του καγκελάριου στην Κίνα και η κατάσταση στην Ουκρανία ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά τη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ο Όλαφ Σολτς με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

  Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέφεν Χεμπεστράιτ, ο καγκελάριος ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο για τα αποτελέσματά της επίσκεψής του στο Πεκίνο, με τους δύο ηγέτες να «εκτιμούν τη σαφή δήλωση του Κινέζου προέδρου, Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος μίλησε κατά της χρήσης πυρηνικών όπλων και επίσης κατά της απειλής χρήσης τους». Συμφώνησαν δε να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία για το θέμα.

 Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο καγκελάριος και ο πρόεδρος «καταδίκασαν τους συνεχιζόμενους ρωσικούς βομβαρδισμούς μη στρατιωτικών υποδομών, ιδίως εγκαταστάσεων παροχής ενέργειας, στην Ουκρανία» και συζήτησαν για τις ρωσικές απειλές και τις «αβάσιμες κατηγορίες» της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας για ενδεχόμενη χρήση «βρόμικης» βόμβας. Οι δύο ηγέτες «επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους», σημείωσε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Η έκκληση του προέδρου Ζελένσκι για μια δίκαιη ειρήνη αξίζει πλήρη στήριξη».

 ΠΗΓΗ ΑΠΕ