Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 53 τραυματίστηκαν έπειτα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε έναν πολυσύχναστο πεζόδρομο στην κεντρική περιοχή της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεοπτικό μήνυμά του έδωσε τους παραπάνω αριθμούς ενώ σημείωσε πως αν και είναι λάθος να πούμε από τώρα πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα, εντούτοις όλες οι ενδείξεις δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση

«Οι απόπειρες να τρομοκρατήσουν την Τουρκία και το τουρκικό έθνος θα πέσουν στο κενό και σήμερα όπως συνέβη και μέχρι τώρα»,
είπε ακόμα ο Τούρκος πρόεδρος λίγο πριν αναχωρήσει για τη σύνοδο για το κλίμα.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας προχώρησε σε απαγόρευση μετάδοσης εξελίξεων από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΥΠΕΞ που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων με τα μέχρι τώρα δεδομένα ενώ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην τουρκική κυβέρνηση και στον τουρκικό λαό.


Οι πρώτες εικόνες

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στον πολυσύχναστο εμπορικό πεζόδρομο της Ιστικλάλ που ξεκινάει από την πλατεία Ταξίμ. Χιλιάδες κόσμου βρισκόταν την ώρα της έκρηξης στην Ιστικλάλ.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν τον κόσμο να φωνάζει και να τρέχει πανικόβλητος να απομακρυνθεί από το σημείο της έκρηξη.

Μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και της αστυνομίας έσπευσαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ το σημείο της έκρηξης είναι δίπλα στο ελληνικό προξενείο που ήταν κλειστό.

Δείτε βίντεο από το σημείο