Δεν στηρίζουν την προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να ξαναεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ η Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της, Τζάρεντ Κούσνερ.

Σύμφωνα με τη New York Post, το ζεύγος αντιστέκεται σθεναρά στις εκκλήσεις του Ντόναλντ Τραμπ να στηρίξουν ανοιχτά τη νέα του υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο, την οποία θα ανακοινώσει επισήμως σήμερα.

Όπως αναφέρουν πηγές της εφημερίδας, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ πέρασε αρκετή ώρα στον γάμο της μικρότερής του κόρης, Τίφανι, το περασμένο Σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να πείσει την Ιβάνκα και τον γαμπρό του να ανέβουν μαζί του στη σκηνή για τη μεγάλη ανακοίνωση το βράδυ της Τρίτης.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, ο Τραμπ δεν έχει καταφέρει τίποτα.

«Ο Τραμπ νόμιζε ότι θα μπορούσε την Ιβάνκα αυτό το Σαββατοκύριακο να συμμετάσχει στην καμπάνια του, καθώς ήταν η πιο περιζήτητη ομιλήτρια, μετά τον ίδιο, την τελευταία φορά. Μέχρι τώρα πάντως, αντιστέκεται στις εκκλήσεις του με αποφασιστικότητα, το ίδιο και ο Τζάρεντ», αναφέρει μια πηγή της Post.

Σύμφωνα με το ίδιο άτομο, τόσο η Ιβάνκα όσο και ο Κούσνερ θεωρούν ότι «είχαν καεί» στην Ουάσινγκτον και δεν θέλουν να υποβάλουν ξανά τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους σε μία ακόμη πικρόχολη προεκλογική εκστρατεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζάρεντ και η Ιβάνκα είχαν βρεθεί συχνά στο στόχαστρο κατά τις δύο τελευταίες προεκλογικές καμπάνιες του Τραμπ και φυσικά κατά την τετραετία διακυβέρνησής του.

Ακόμα, σημειώνεται ότι ο 41χρονος Κούσνερ έδινε μυστικά μάχη με τον καρκίνο του θυρεοειδούς, την περίοδο που ο πεθερός του ήταν στην εξουσία και ο ίδιος κατείχε σημαντικό ρόλο στην κυβέρνηση.

Μάλιστα, υποβλήθηκε σε χειρουργείο για την αφαίρεση όγκου από τον λαιμό του, τον Νοέμβριο του 2019.

Φωτογραφία: Reuters