Με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, συναντήθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο είχε μάλιστα θερμή χειραψία, στο περιθώριο της διοργάνωσης του Μουντιάλ του Κατάρ.

Όπως τόνισε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος αποκαλούσε τον Αλ Σίσι «τύραννο» και «δολοφόνο» και έλεγε ότι «δεν θα συναντηθεί ποτέ μαζί του». «Υπάρχει συνεργασία Ελλάδας - Αιγύπτου και ο Τούρκος πρόεδρος αναγκάζεται να κάνει τέτοια βήματα», σχολίασε στη συνέχεια.

«Έκπληξη»

«Ο Ερντογάν ταξιδέψε στο Κατάρ για την τελετή έναρξης του Μουντιάλ. Εκεί υπήρξε μια συνάντηση-έκπληξη. Ο Ερντογάν, έπειτα από εννέα χρόνια, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, προχωρούσαν τα βήματα της ομαλοποίησης, και μετά από 9 χρονιά έγινε η συνάντηση. Η φωτογραφία ήρθε από την Ντόχα. Ο πρόεδρος Ερντογάν είχε μια σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο της Αίγυπτου», σημειώνεται χαρακτηριστικά σε τουρκικά ΜΜΕ. Σε αντιπολιτευόμενα Μέσα, πάντως, γίνεται λόγος για αναδίπλωση του Ερντογάν και αλλαγή τακτικής.