Η οικογένεια του 10χρονου Τζακ αποκάλυψε ότι ο μικρός μαθητής πέθανε ηρωικά στην προσπάθεια του να σώσει τρία άλλα παιδιά που έπεσαν σε μια παγωμένη λίμνη.

Όταν άκουσε τις κραυγές τριών παιδιών και χωρίς να σκεφτεί τη δική του ασφάλεια, ο Τζακ Τζόνσον βούτηξε στην παγωμένη λίμνη. Ωστόσο πλήρωσε ακριβά το θάρρος του, αφού κατέληξε να χάσει και εκείνος τη ζωή του.

10xronos

Και τα τέσσερα αγόρια ανασύρθηκαν από τη λίμνη από αστυνομικούς και πυροσβέστες, αλλά τα τρία μεγαλύτερα δεν κατάφεραν να επιζήσουν, ενώ ένας 6χρονος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Επίσης έγινε γνωστό πως ένας αστυνομικός χρησιμοποίησε τα γυμνά του χέρια για να σπάσει τον πάγο σε μια απελπισμένη προσπάθεια να σώσει τα αγόρια. Χρειάστηκε να νοσηλευτεί για ήπια υποθερμία, αλλά ανάρρωσε πλήρως.

Συγκλονίζει την κοινή γνώμη ο τραγικός θάνατος των παιδιών

Η είδηση του τραγικού θανάτου των τριών αγοριών έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του Σόλιχαλ στο Ηνωμένο Βασίλειο με κατοίκους να συρρέουν για να αφήσουν μπουκέτα με λουλούδια, κάρτες και αρκουδάκια, κοντά στη λίμνη στο Babbs Mill Park, όπου τα αγόρια ηλικίας 8, 10 και 11 ετών έχασαν τη ζωή τους.

«Στον φίλο μου τον Τόμας. Ευχαριστώ που ήσουν εκεί για μένα όταν ήμουν λυπημένος. Ευχαριστώ που μου δάνεισες το μπουφάν σου όταν κρύωνα», γράφει ένα από τα συγκινητικά σημειώματα που αφήνουν συμμαθητές των παιδιών.

gramma

«Έτρεξε και προσπάθησε να σώσει»

Ο 10χρονος Τζακ πέθανε προσπαθώντας να σώσει τα υπόλοιπα αγόρια, κάτι που αποκάλυψε η θεία του, γράφοντας στο Facebook ότι «έτρεξε και προσπάθησε να σώσει» τρία άλλα παιδιά -μεταξύ των οποίων και ο 6χρονος- που βρίσκονταν στη λίμνη όταν έσπασε ο πάγος.

Η θεία του ευχαρίστησε επίσης τα μέλη της κοινότητας για την υποστήριξη στον πόνο που βιώνουν οι οικογένειες των παιδιών και περιέγραψε την τραγωδία ως «εφιάλτη», προσθέτοντας ότι «το γεγονός πως δύο οικογένειες δεν μπορούν να συνέλθουν από τον πόνο είναι αδιανόητο».

«Ο ανιψιός μου είδε κάποιον να περνάει μέσα από τον πάγο και έτρεξε και προσπάθησε να τον σώσει. Είμαστε συντετριμμένοι και το να μάθουμε ότι πέθανε προσπαθώντας να σώσει τρία παιδιά που δεν γνώριζε καν, αυτό τα λέει όλα, ήταν καταπληκτικός», έγραψε. 

«Ξέρω ότι ο πόνος είναι εκατομμύρια φορές χειρότερος για τις μαμάδες, τους μπαμπάδες και τα αδέλφια τους», πρόσθεσε.

Υπέστησαν καρδιακή ανακοπή

Τα παιδιά φέρεται να έπαιζαν στον πάγο όταν υποχώρησε. «Κόλλησαν τα πόδια του ενός στον πάγο και μετά οι φίλοι του πήγαν να τον σώσουν, αλλά έπεσαν όλοι μέσα», σημείωσε ο Τόμι Μπάρετ, συμμαθητής τους, στο Sky News.

Τα αγόρια υπέστησαν όλα καρδιακή ανακοπή όταν διασώθηκαν από πυροσβέστες, ενώ κάτοικοι έσπευσαν επίσης να μπουν στη λίμνη για να βοηθήσουν.

Τα παιδιά υπολογίζεται ότι παρέμειναν στο νερό για 10 με 15 λεπτά. Η θερμοκρασία εκείνη τη στιγμή ήταν περίπου 1 βαθμός Κελσίου, αλλά είχε πέσει στους -3 το προηγούμενο βράδυ.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για έως και έξι παιδιά που είχαν πέσει στο νερό, αλλά η αστυνομία δήλωσε ότι δεν είχε βρεθεί κανένα άλλο και ότι κανείς δεν είχε αναφέρει την εξαφάνιση κάποιου ανήλικου.