Βαριά πλήγματα στον ουκρανικό στρατό, κυρίως με το πυροβολικό, κατάφεραν οι Ρώσοι, στις εχθροπραξίες, στα μέτωπα από τη Χερσώνα (νότια) ως το Χάρκοβο (βορειοανατολικά), περνώντας από το Ντονμπάς, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες (27/12) από τη Μόσχα.

«Περίπου 60 Oυκρανοί στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους σε μάχες γύρω από την περιφέρεια Ντονέτσκ», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Στη γειτονική περιφέρεια Λουγκάνσκ, που μαζί με τη Ντονέτσκ αποτελούν το Ντονμπάς, περίπου 30 Oυκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε πλήγματα του πυροβολικού, κατά τις ίδιες πηγές. Το Κίεβο, από τη μεριά του, δεν έχει σχολιάσει επί του θέματος.

Πεδίο μαχών

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες από τα μέτωπα που δίνουν τα αντιμαχόμενα μέρη είναι τις περισσότερες φορές αδύνατον να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο. Η περιοχή της βιομηχανικής πόλης Μπαχμούτ, στην περιφέρεια Ντονέτσκ, έχει μετατραπεί σε πεδίο σφοδρών μαχών για μήνες. Οι δυο πλευρές εμπλέκονται σε μάχες ιδίως γύρω από την Κρεμνίνα, μικρή κοινότητα βόρεια της Μπαχμούτ.