Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η βραζιλιάνικη εφημερίδα «O΄ Globo», η λίστα που δημοσιεύτηκε από το Εθνικό Μητρώο Ταυτοποίησης και Πολιτικής Κατάστασης του Περού (Reniec) στα τέλη του 2022, φέρει 738 μωρά να καταχωρήθηκαν ως «Πελέ», «Βασιλιάς Πελέ», «Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο», δηλαδή το πλήρες όνομα του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Την ίδια ώρα, στο Περού το διάσημο όνομα που βρέθηκε στην κορυφή της λίστας ήταν ο Πορτογάλος σταρ «Ρονάλντο» ή «Κριστιάνο Ρονάλντο» (31.583). Υπάρχουν επίσης 371 με αυτόν του Αργεντινού «Λιονέλ Μέσι» ή «Μέσι» και 229 με Γάλλο σταρ «Μπαπέ» ή «Κιλιάν Μπαπέ».

Βαπτίστηκε ως… «Κατάρ»

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι μεταξύ εκείνων που γεννήθηκαν πέρυσι, υπάρχει ένας με το όνομα του μεγιστάνα που είναι ιδιοκτήτης του Twitter, «Έλον Μασκ», και ένας άλλος που βαφτίστηκε ως «Κατάρ», δηλαδή φέρει το όνομα της διοργανώτριας χώρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Μεταξύ των κοριτσιών του Περού, 551 βαφτίστηκαν ως «Βασίλισσα Ελισάβετ» ή «Ελισάβετ Β'», που πέθανε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Τέλος, το πιο δημοφιλές όνομα για το 2022 ήταν «Ρουμπί» (24.980), ακολουθούμενη από την Κολομβιανή τραγουδίστρια «Σακίρα» (1.787). Υπάρχουν επίσης 250 «Μερλίνα».