Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 115 ετών άφησε η Μπέσι Χέντριξ, η οποία πιστεύεται ότι ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ.

 Η γυναίκα από την Αϊόβα πρόλαβε να ζήσει μια σειρά από ιστορικά γεγονότα, όπως οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι, η ισπανική γρίπη, η Μεγάλη Ύφεση και η πανδημία του κορωνοϊού.

 Η Χέντριξ άφησε την τελευταία της πνοή την Τρίτη (3/1) σε έναν οίκο ευγηρίας στο Λέικ Σίτι, όπως έκανε γνωστό ένας από τους εγγονούς της, ο οποίος είναι... ηλικιωμένος.

 Η Χέντριξ γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 1907 και είχε καταγραφεί από την Ομάδα Έρευνας Γεροντολογίας του Λος Άντζελες ως ο γηραιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ. Ήταν δασκάλα σε μονοθέσιο σχολείο στη γενέτειρά της, το Καλχούν, και απέκτησε πέντε παιδιά, τρία από τα οποία είναι ακόμη εν ζωή, σύμφωνα με την εφημερίδα «USA Today».

 Όταν έκλεισε τα 112 χρόνια της, είπε σε τοπικά ΜΜΕ ότι το μυστικό της μακροζωίας της ήταν «η σκληρή δουλειά». Η κόρη της είχε δηλώσει τότε ότι σχεδόν ποτέ δεν έπαιρνε φάρμακα και της άρεσαν τα γλυκά.

 Στα γενέθλια για τα 115 έτη ζωής σε αυτόν τον πλανήτη, ο οίκος ευγηρίας Shady Oaks, όπου διέμενε, ανέφερε ότι «πέρασε μια υπέροχη ημέρα, γιορτάζοντας με την οικογένεια και τους φίλους της».

 Τη «σκυτάλη» για τον γηραιότερο άνθρωπο στις ΗΠΑ παίρνει, πλέον, ο Έντι Τσεκαρέλι από την Καλιφόρνια, ο οποίος θα κλείσει τα 115 στις 5 Φεβρουαρίου.