Μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στην Αλάσκα. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της πολιτείας, σκότωσε δύο ανθρώπους σε ένα απομακρυσμένο χωριό στη δυτική Αλάσκα μια πολική αρκούδα που τους επιτέθηκε.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της πολιτείας της Αλάσκας δήλωσαν ότι έλαβαν αναφορά για επίθεση αρκούδας στις 2:30 μ.μ. (τοπική ώρα) την Τρίτη στο Wales, στο δυτικό άκρο της χερσονήσου Seward, μετέδωσε το ABC News.

Η αρκούδα τρομοκράτησε την μικρή πόλη

«Οι αρχικές αναφορές δείχνουν ότι μια πολική αρκούδα είχε εισέλθει στην κοινότητα και είχε κυνηγήσει πολλούς κατοίκους», σημείωσαν στην αναφορά του οι αστυνομικοί. «Η αρκούδα επιτέθηκε και σκότωσε μία γυναίκα και ένα ανήλικο αγόρι» ανέφεραν ακόμη.

«Η αρκούδα πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν κάτοικο της περιοχής, καθώς επιτέθηκε στο ζευγάρι», δήλωσαν οι αστυνομικοί. Τα ονόματα των δύο ατόμων που έχασαν τη ζωή τους δεν ανακοινώθηκαν.

Η Wales είναι μια μικρή πόλη περίπου 150 κατοίκων, λίγο περισσότερο από 161 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Nome.

Εχουν αυξηθεί οι επιθέσεις πολικής αρκούδα στην Αλάσκα

Αξίζει να σημειωθεί πως οι θανατηφόρες επιθέσεις πολικών αρκούδων ήταν σπάνιες στην πρόσφατη ιστορία της Αλάσκας. Το 1990, μια πολική αρκούδα σκότωσε έναν άνθρωπο πιο βόρεια της Wales, στο χωριό Point Lay. Οι βιολόγοι δήλωσαν αργότερα ότι το ζώο έδειχνε σημάδια πείνας, ανέφερε η Anchorage Daily News.

Ωστόσο, οι επιστήμονες της Αλάσκας στο Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ το 2019 διαπίστωσαν ότι οι αλλαγές στους θαλάσσιους πάγους συνέπεσαν με ενδείξεις ότι η χρήση της ξηράς από τις πολικές αρκούδες αυξάνεται και ότι οι πιθανότητες συνάντησης με πολική αρκούδα έχουν αυξηθεί.