Το κλίμα στις Βρυξέλλες είναι εξαιρετικά κακό υπό την σκιά των αποκαλύψεων του Παντσέρι, όμως αγωνία έχει και η πλευρά της κα Καϊλή, γιατί ό,τι πει ο Παντσέρι μπορεί να κρίνει την μοίρα της και αύριο είναι μια πολύ κρίσιμη μέρα.

Αύριο 10 η ώρα Ελλάδος ξεκινά η ακρόαση της Εύας Καϊλή η οποία  έχει κλείσει ήδη ένα μήνα στη φυλακή.

 Ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος από προχθές βρίσκεται στις Βρυξέλλες, μιλώντας στο Mega είπε ότι η Εύα Καϊλή θα δηλώσει αθώα και θα δώσει μάχη για να το αποδείξει.

 Όπως και την προηγούμενη φορά, θα ζητήσει αποφυλάκιση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Ωστόσο, πολλά θα κριθούν από το εάν αυτά που έχει πει o Παντσέρι δένουν την υπόθεση – τότε περιορίζονται οι πιθανότητες η Εύα Καϊλή να αλλοιώσει στοιχεία.

 Γενικότερα, το κλίμα στις Βρυξέλλες είναι τοξικό. Όλοι είναι σε αναμμένα κάρβουνα διότι δεν γνωρίζουν ποιους άλλους θα «δώσει» ο Παντσέρι.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο έγινε κλειστή συνάντηση του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δηλαδή της ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας της Νέας Δημοκρατίας, όπου ο επικεφαλής Μάνφρεντ Βέμπερ έκανε λόγο για ατομικές και όχι κομματικές ευθύνες και προέτρεψε τους δεξιούς ευρωβουλευτές να μην επιτεθούν στους σοσιαλιστές παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής μπλεγμένοι είναι μόνο σοσιαλιστές.

 Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι δεξιοί φοβούνται μην εμφανιστεί και κανένας «δικός τους» όσο εξελίσσεται η έρευνα.

 Την ίδια ώρα, οι φόβοι ο Παντσέρι να εμπλέξει και μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος παραμένουν. Κανένας δεν αποκλείει τίποτα. Το τεράστιο πολιτικό θέμα βέβαια θα προκύψει εάν εμπλέξει και στελέχη της Κομισιόν, είτε της τωρινής είτε της προηγούμενης.

 Μαρία Σπυράκη: Στην επιτροπή νομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής

Εξελίξεις έχουμε και την υπόθεση της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη. Ύστερα από αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, η υπόθεση της άρσης της ασυλίας της κας Σπυράκη λόγω φερόμενης απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ πάει στην επιτροπή νομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής.

 Εν συνεχεία η άρση της ασυλίας επικυρώνεται από την ολομέλεια, μπορεί και Φεβρουάριο. Νομικοί κύκλοι λένε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση διότι το αδίκημα της απάτης θεωρείται ποινικό για αυτό και παρενέβη η Ευρωπαία Εισαγγελέας.

 Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι η κα Σπυράκη είναι έντονα θορυβημένη από το γεγονός ότι δεν λύθηκε το θέμα της διοικητικά με διαδικασίες της Ευρωβουλής αλλά έχει παρέμβει η ευρωπαία Εισαγγελέας.