«Σάλος» επικρατεί στα social media για την Γιούλια Τιμοσένκο, πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας και επικεφαλής του κόμματος της Πανουκρανικής Ένωσης «Πατρίδα».

Ειδικότερα, πρόσφατα δημοσιεύματα αποκάλυψαν ότι η 59χρονη πολιτικός ταξίδεψε στο Ντουμπάι για την πρωτοχρονιά και πέρασε εκεί τις πρώτες ημέρες του νέου έτους, την ώρα που το ανελέητο σφυροκόπημα των Ρώσων στα ουκρανικά εδάφη συνεχίζεται.

Σύμφωνα με την Ουκραΐνσκαγια Πράβντα, η Τιμοσένκο διέμεινε στη βίλα του πεντάστερου ξενοδοχείου Κεμπίνσκι, στο τεχνητό νησί Παλμ Τζουμέιρα. Κατά την παραμονή της στο Ντουμπάι, η επικεφαλής της «Πατρίδας» κράτησε χαμηλό προφίλ, όπως σημειώνει η εφημερίδα, αποφεύγοντας τις εμφανίσεις σε πολυσύχναστα σημεία. Ωστόσο, δημοσιογράφοι κατάφεραν να ξετρυπώσουν την πολιτικό και τον σύζυγό της σε ιδιωτική παραλία του ξενοδοχείου στις 5 Ιανουαρίου. Η Τιμοσένκο, σημειώνει ο αρθρογράφος, αποχώρησε αμέσως από την πλαζ όταν κατάλαβε ότι η παρουσία της τραβούσε την προσοχή.

Πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι η Τιμοσένκο γύρισε στο Κίεβο πέντε μέρες αργότερα.

Όπως τονίζεται, η οικογένεια της κόρης της πολιτικού μετακόμισε στο Ντουμπάι πριν ακόμα ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, και τώρα ζει εκεί με σύντομα «διαλείμματα» στην Ευρώπη. Πριν από δύο μήνες, ο γαμπρός της Τιμοσένκο εθεάθη στο ξενοδοχείο Κεμπίνσκι της Βιέννης, το ίδιο διάστημα που η πρώην πρωθυπουργός βρισκόταν στην αυστριακή πρωτεύουσα σε επίσκεψη εργασίας.