Τρομακτικές στιγμές και εφιαλτικές καταστάσεις ζουν χιλιάδες άνθρωποι σε Τουρκία και Συρία μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς. Έλληνες που ζουν στις περιοχές που σημειώθηκαν οι φονικοί σεισμοί μίλησαν στο Live News και περιέγραψαν την φρίκη.

Ο Αλέξης Παπαδάτος, μίλησε στην εκπομπή Live News για τον σεισμό όπως τον βίωσε καθώς βρέθηκε στην Τουρκία για λίγες μέρες για δουλειά.

Φονικός σεισμός μεγέθους 7.7 Ρίχτερ χτύπησε σήμερα τα ξημερώματα την Τουρκία με τον απολογισμό έως τώρα να είναι τουλάχιστον 2.000 νεκροί και εκατοντάδες καταστροφές κτιρίων.

 Ο Αλέξης Παπαδάτος περιέγραψε τις τρομακτικές στιγμές που βίωσε ενώ βρισκόταν στην πόλη Ισκεντερούν, σε ένα 20όροφο ξενοδοχείο.

 Όπως είπε ξύπνησε από τον σεισμό ο οποίος είχε διάρκεια πάνω από ένα λεπτό. Τότε σηκώθηκε και έτρεξε να βρει καταφύγιο κάτω από ένα γραφείο.

 Εκείνη την στιγμή, άρχισαν να πέφτουν τα φώτα και οι σοβάδες από τους τοίχους.

 «Βρισκόμουν στην πόλη Ισκεντερούν 100χλμ μακριά από το επίκεντρο του σεισμού. Είχα πάει 3 – 4 ημέρες για δουλειά. Επικρατούσε μία κατάσταση πανικού, ήταν μία συγκλονιστική εμπειρία. Εμείς ήμασταν πολύ τυχεροί, γιατί το ξενοδοχείο δεν έπεσε. Παρόμοια κτίρια είχαν καταρρεύσει ολοσχερώς».

 Είναι χαρακτηριστική η περιγραφή του κ. Παπαδάτου στον Νίκο Ευαγγελάτο ότι υπήρχαν 4 κτίρια στην σειρά και τα 3 σχεδόν κατεδαφίστηκαν.

 Kαι πρόσθεσε: «Ξημερώνοντας διαπιστώσαμε ότι και τα κτίρια που είχαν μείνει όρθια ήταν εκ θαύματος, καθώς τα μισά ήταν με ρωγμές, κομμένες βάσεις και το έδαφος είχε ”καθίσει» σε πολλά σημεία».