Θαύμα, από εκείνα που κρατούν την ελπίδα και την πίστη ζωντανές, έγινε στην Τουρκία, μετά το σεισμό. Ο παίκτης της Χατάισπορ, Κρίστιαν Ατσού, ανασύρθηκε ζωντανός από ερείπια, αν και ήταν θαμμένος για ώρες.

Ο Γκανέζος πρώην μεσοεπιθετικός των Τσέλσι και Νιούκαστλ, ήταν μέσα σε κτίριο που κατέρρευσε απ’ το φονικό σεισμό στην Τουρκία, ωστόσο, αργά το βράδυ της Δευτέρας υπήρξαν πληροφορίες ότι εντοπίστηκε ζωντανός από τα σωστικά συνεργεία.

Το κτίριο στο οποίο έμενε ο Ατσού μαζί με συμπαίκτες του στην Χατάισπορ «έπεσε» ολοκληρωτικά απ' το σεισμό. Όπως αναφέρει η πορτογαλική «Abola», ο 31χρονος Γκανέζος, που διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο, αντιμετωπίζει δυσκολίες στην αναπνοή κι έχει τραυματιστεί στο δεξί του πόδι.

Στο ίδιο κτίριο, από το οποίο ανασύρθηκε ο Ατσού, βρίσκονται εγκλωβισμένοι και άλλοι άνθρωποι της Χατάισπορ, με τα σωστικά συνεργεία να μην έχουν ακόμα καταφέρει να εντοπίσουν τον αθλητικό διευθυντή, Τανέρ Σαβούτ, και τον διερμηνέα της ομάδας.

Νεότερες, ωστόσο πληροφορίες έρχονται να εντείνουν το θρίλερ για την τύχη του ποδοσφαιριστή. Ο αθλητικός διευθυντής του τουρκικού συλλόγου διέψευσε την είδηση.

Ο Μουσταφά Οζάτ. σημείωσε ότι τόσο ο Ατσού, όσο κι ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Τανέρ Σαβούτ, παραμένουν κάτω από τα συντρίμμια του κτιρίου.

«Δυστυχώς, ο Κριστιάν Ατσού και ο αθλητικός διευθυντής μας, Τανέρ Σαβούτ, είναι ακόμα κάτω από τα ερείπια. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με κανέναν. Δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε την περιοχή. Περιμένουμε για βοήθεια, Είναι το πιο δύσκολο μέρος που μπορούμε να φτάσουμε. Η Χατάι είναι το μέρος που χρειάζεται την περισσότερη βοήθεια αυτή τη στιγμή. Όλοι χρειάζονται βοήθεια στις σεισμογενείς ζώνες, αλλά υπάρχει τεράστια ανάγκη για βοήθεια στη Χατάι», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει μέρος όπου παρέχονται κουβέρτες, δεν υπάρχει μέρος που προσφέρεται σούπα, τίποτα. Πόσες ώρες έχουν περάσει από όταν έγινε ο σεισμός; Χρειαζόμαστε τις προσευχές σας. Έχουμε δύο μειονεκτήματα, είμαστε στις εγκαταστάσεις. Αρχίζοτας αύριο, θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία εκκένωσης από τις εγκαταστάσεις», πρόσθεσε ο Οζάτ.