Ο φονικός σεισμός στην Τουρκία συνεχίζει να αυξάνει τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών, ενώ την ίδια ώρα οι διασώστες δίνουν μάχη για να καταφέρουν να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.
Ο σεισμός, εκτός από ανθρώπινες απώλειες, είχε και καταστροφές σε ιστορικά μνημεία της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, το κάστρο του Γκαζιαντέπ, που είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, υπέστη σοβαρές ζημιές.

Το εν λόγω κάστρο, σύμφωνα με τις αρχαιολογικές ανασκαφές, χτίστηκε για πρώτη φορά ως παρατηρητήριο κατά τη ρωμαϊκή περίοδο, τον 2o-4o αιώνα μ.Χ., και επεκτάθηκε με την πάροδο του χρόνου.

Από το 527-565 μ.Χ. πήρε τη σημερινή του μορφή, κατά την περίοδο του βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστινιανού Α', σύμφωνα με τα Τουρκικά Μουσεία, τον επίσημο ιστότοπο των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της χώρας.

«Ορισμένοι από τους προμαχώνες στο ανατολικό, νότιο και νοτιοανατολικό τμήμα του ιστορικού κάστρου στην κεντρική περιοχή Σαχινμπέι καταστράφηκαν από τον σεισμό και τα συντρίμμια σκορπίστηκαν στον δρόμο. Τα σιδερένια κιγκλιδώματα γύρω από το κάστρο ήταν διάσπαρτα στα γύρω πεζοδρόμια. Ο τοίχος αντιστήριξης δίπλα στο κάστρο κατέρρευσε επίσης. Σε ορισμένους προμαχώνες παρατηρήθηκαν μεγάλες ρωγμές», μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σοβαρές ζημιές υπέστη και ο θόλος και ο ανατολικός τοίχος του ιστορικού τζαμιού Sirvani, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο κάστρο και λέγεται ότι χτίστηκε τον 17ο αιώνα.