Το χειρότερο στην επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων σε πολυκατοικία στο Χατάι κατοίκων, είναι ότι οι φωνές μειώνονται. Οι διασώστες έσπευσαν για βοήθεια τη Δευτέρα, επιδιώκοντας τον απεγκλωβισμό τους, αφού οι άνθρωποι έμοιαζαν αρκετά τυχεροί ώστε μια κολόνα, που στηρίζει την πολυκατοικία, να μην επιτρέπει να καταρρεύσει εντελώς και οριστικά.

Πήραν μαζί τους ειδικά μηχανήματα, αλλά, δυστυχώς, ο απεγκλωβισμός τους δεν τελεσφόρησε, αφού δεν είχαν βρει,  σχεδόν 35 ώρες ύστερα από το σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία, ο οποίος έχει αφήσει πίσω του χιλιάδες θύματα, άνω των 3.500 ως το μεσημέρι της Τρίτης, τρόπο να βγάλουν τους ανθρώπους δίχως να πειράξουν την κολόνα

Οι κραυγές για βοήθεια αρχικά ήταν υψηλών ντεσιμπέλ, αλλά όσο περνά η ώρα μειώνονται. Η Τσανσού, μία ένοικος της πολυκατοικίας, βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ορόφους. 

Η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων της Τουρκίας ανέφερε πως συνολικά 5.775 κτίρια έχουν καταστραφεί στο σεισμό και πως 20.426 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.