Με το θείο του και τη θεία του βρίσκεται πλέον η μικρή η οποία γεννήθηκε κάτω από τα ερείπια στη Συρία την ώρα του φονικού σεισμού των 7,8 Ρίχτερ. Χιλιάδες άνθρωποι είχαν προσφερθεί να υιοθετήσουν το νεογέννητο, το οποίο όταν το βρήκαν ήταν ακόμα συνδεδεμένο με τη μητέρα της μέσω του ομφάλιου λώρου της. Ωστόσο, τελική η μικρή θα μεγαλώσει μαζί με το θείο και τη θεία της αφότου πρώτα η μικρή πήρε εξιτήρια από το μαιευτήριο και έγινε  τεστ DNA που επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για συγγενείς της.

 Σύμφωνα με τους γιατρούς η μικρή είναι καλά στην υγεία της αφού έμεινε πρώτα για λίγες ημέρες στην θερμοκοιτίδα.

 «Είναι ένα από τα παιδιά μου τώρα», είπε ο θείος της Χαλίλ αλ-Σαουάντι στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press. «Δεν θα κάνω διάκριση μεταξύ αυτής και των παιδιών μου».

 Η μικρή είχε γίνει γνωστή αρχικά με το όνομα Aya που σημαίνει «θαύμα» στα αραβικά, το οποίο και της είχα δώσει οι διασώστες. Ωστόσο, θα πάρει τελικά το όνομα της μητέρας της Afraa η οποία δεν τα κατάφερε και απεβίωσε αφού πρώτα την έφερε στη ζωή. Το ίδιο και ο πατέρας της και τα τέσσερα αδέλφια της.


 «Αυτό το κορίτσι σημαίνει τόσα πολλά για εμάς γιατί δεν έχει μείνει κανένας από την οικογένειά της εκτός από αυτό το μωρό», είπε ο κ. Σαουάντι στο πρακτορείο Reuters. «Θα είναι μια ανάμνηση για μένα, για τη θεία της και για όλους τους συγγενείς μας στο χωριό της μητέρας και του πατέρα της».

 Ο κ. Σαουάντι , ο οποίος ήταν παρών όταν διασώθηκε η μικρή, είπε στο Associated Press ότι ανησυχούσε ότι κάποιος μπορεί να απαγάγει την Afraa κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων της στο μαιευτήριο, καθώς υπήρξαν  πολλές προσφορές για υιοθεσία. Ωστόσο, θεωρήθηκε πως το καλύτερο μέρος για να μείνει η μικρή ήταν με τους συγγενείς της όσο δύσκολη και αν ήταν η κατάσταση αφού το σπίτι του κ. Σαουάντι και της συζύγου του Χάλα καταστράφηκε επίσης από τον σεισμό και μένουν με ξαδέρφια τους τώρα.

 Μάλιστα, η Χάλα έφερε κι εκείνη στη ζωή ένα κοριτσάκι μόλις τρεις ημέρες μετά το φονικό σεισμό.