Το Αμερικανικό Πεντάγωνο έφερε στο φως της δημοσιότητας πριν από μερικές ημέρες μια selfie που τράβηξε ο πιλότος ενός αμερικανικού αεροσκάφους αναγνώρισης U2 πάνω από το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ το παρακολουθούσαν για να το καταρρίψουν τελικά ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας.

Στη φωτογραφία παρουσιάζεται ξεκάθαρα το μυστηριώδες λευκό ασημί μπαλόνι με τα προσαρμοσμένα από κάτω του πάνελ να πετά στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, ενώ διακρίνεται η σκιά του αμερικανικού αεροσκάφους πάνω στο αερόστατο.

selfie τράβηξε ο πιλότος από το κόκπιτ του αεροσκάφους, καθώς το μπαλόνι εισήλθε στον εναέριο χώρο πάνω από τις ηπειρωτικές ΗΠΑ σε μεγάλο ύψος, όπως ανέφερε το CNN.

mpaloni

Κάτοικοι της Μοντάνα εντόπισαν αρχικά το κατασκοπευτικό μπαλόνι να ίπταται στον ουρανό και στη συνέχεια το παρακολουθούσαν οι αμερικανικές Αρχές καθώς διέσχιζε ολόκληρη τη χώρα προκαλώντας διπλωματικές τριβές μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Όταν το αερόστατο πέταξε πάνω από πολλές πολιτείες και πέρασε στον Ατλαντικό Ωκεανό, όπου ο στρατός έκρινε ότι ήταν πιο ασφαλές να το καταστρέψει, καταρρίφθηκε με έναν μόνο πύραυλο που εκτοξεύτηκε από ένα μαχητικό αεροσκάφος F-22 Raptor που απογειώθηκε από την αεροπορική βάση του Langley. στη Βιρτζίνια. Τα συντρίμμια του μπαλονιού ανασύρθηκαν και αναλύονται.