Ένας 81χρονος άνδρας που εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο για μία εβδομάδα ύστερα από μια μεγάλη χιονοθύελλα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ είπε στον αδελφό του ότι επέζησε τρώγοντας χιόνι και κρουασάν.

Ο Τζέρι Τζούρετ ξεκίνησε για το Gardnerville της Νεβάδα στις 24 Φεβρουαρίου, ωστόσο αυτό που θα έπρεπε να είναι ένα τρίωρο ταξίδι μετατράπηκε σε μια επταήμερη δοκιμασία για τον 81χρονο, καθώς αποκλείστηκε στα χιόνια.

Το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου η τροχαία αυτοκινητοδρόμων στην Καλιφόρνια προειδοποίησε τους κατοίκους ότι οι δύσκολες καιρικές συνθήκες πλησίαζαν και συμβούλεψε τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί στους δρόμους, σύμφωνα με το Insider.

PRESS RELEASE- Missing Person Found After Days of Searching Bishop, California - On Tuesday, February 28, Inyo County...

Posted by Inyo County Sheriff's Office on Saturday, March 4, 2023

«Ήταν ένα θαύμα»

Το χιόνι και ο άνεμος δυσχέραιναν την ορατότητα του Τζούρετ, με αποτέλεσμα ο 81χρονος να στρίψει σε έναν μικρότερο δρόμο, όπου και εκεί εγκλωβίστηκε.

Ο Τζούρετ είπε αργότερα στον αδελφό του ότι επέζησε επί επτά ημέρες και έξι νύχτες τρώγοντας χιόνι και κρουασάν που είχε αφήσει στο αυτοκίνητό του. «Πιστεύω πραγματικά ότι ήταν ένα θαύμα», τόνισε ο 81χρονος.

Εν τω μεταξύ, ύστερα από τέσσερις ημέρες που δεν είχε νέα του Τζούρετ, η οικογένειά του ανέφερε την εξαφάνισή του στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Inyo στις 28 Φεβρουαρίου.

«Ύστερα από μέρες παγιδευμένος σε ένα αυτοκίνητο κάτω από το χιόνι, παγωμένος, χωρίς φαγητό, νερό και με μια λεπτή κουβέρτα ο παππούς μου διασώθηκε σήμερα με ελικόπτερο», έγραψε ο εγγονός του Τζούρετ.

Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο αργότερα την ίδια μέρα.