Ο Ντάνιελ Κάμπος είναι o διαβόητος σύζυγος της Ρωσίδας κατασκόπου, ο οποίος ζούσε μόνιμα στη Βραζιλία και μόλις αποκαλύφθηκε η δράση της «Μαρίας Τσάλλα» στη χώρα μας, εξαφανίστηκε κι εκείνος από προσώπου γης.

Μπορεί να δήλωνε Αυστριακός και Βραζιλιάνος υπήκοος και να κυκλοφορούσε έχοντας τουλάχιστον τρία διαβατήρια, ωστόσο στην πραγματικότητα ήταν κι εκείνος Ρώσος μυστικός πράκτορας.

Διατηρούσε σχέση για «ξεκάρφωμα»

Αν και παντρεμένος με τη «Μαρία Τσάλλα» ή αλλιώς Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, διατηρούσε για τα μάτια του κόσμου μόνιμη σχέση στο Ρίο ντε Τζανέιρο με την εντυπωσιακή καλλονή Μαρίνα Χόρχε, η οποία άρχισε να τον αναζητεί μέσω των social media όταν ο Ντάνιελ εξαφανίστηκε αναπάντεχα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Μαλαισία.

Η αποκάλυψη της Ρωσίδας κατασκόπου στην Ελλάδα γρήγορα θα οδηγούσε τις Αρχές και στα ίχνη του Κάμπος στη Βραζιλία, κάτι που ο ίδιος γνώριζε και κατά τι πιο έμπειρος από τη σύζυγό του, πριν γίνει «καπνός», διέγραψε επιμελώς όλες τις σελίδες που διατηρούσε στα κοινωνικά δίκτυα.

Το προφίλ του

Έμεινε μόνο μία, η selfie μπροστά σε έναν καθρέφτη, ντυμένος με σπορ ρούχα και σακίδιο στον ώμο.

Ο Ντάνιελ Κάμπος είχε πείσει άπαντες πως ήταν ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας, ο οποίος μάλιστα ασχολείτο με τις φυτείες τσαγιού. Κάτι παρόμοιο είχε επιχειρήσει στην Ελλάδα και η «Μαρία Τσάλλα», ανοίγοντας στο Παγκράτι κατάστημα με είδη πλεκτικής και χειροτεχνίας.

Αυτή η διαδικασία για την «κατασκευή χαρακτήρων» στοίχισε στο ρωσικό κράτος 5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο μικροσκόπιο τα ταξίδια της «Μαρίας»

Όπως μαρτυρούν οι αναρτήσεις της στα social media που δεν πρόλαβε να διαγράψει, η Ιρίνα Σμίρεβα μέσα στην πενταετία που έζησε στη χώρα μας ταξίδευε πολύ.

Από τα ελληνικά νησιά, τη Λακωνία και την Ήπειρο, μέχρι το Παρίσι τον Απρίλιο του 2022.

Το ταξίδι της στο Ούρο Πέτρο, μια πόλη της Βραζιλίας στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2019, θεωρείται πλέον βέβαιο πως έγινε για να συναντήσει τον πράκτορα σύζυγό της, ο οποίος τη δεδομένη περίοδο δρούσε στη Λατινική Αμερική υπό άκρα μυστικότητα.

Και οι δύο σήμερα έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης, με τις Αρχές να εικάζουν πως βρίσκονται ήδη πίσω στη Μόσχα.