Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
Erntogan
Διεθνή

Ερντογάν: Θα χτίσουμε 650.000 διαμερίσματα στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας - Για «έργα μινιατούρα» κάνει λόγο η αντιπολίτευση

Τη δέσμευση του για πλήρη ανοικοδόμηση των σεισμόπληκτων περιοχών επανέλαβε ο Τούρκος πρόεδρος

Τη δέσμευση του για πλήρη ανοικοδόμηση των σεισμόπληκτων περιοχών επανέλαβε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , ο οποίος υποσχέθηκε την ανέγερση 650.000 διαμερισμάτων στις περιοχές της Τουρκίας που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας. Στις σεισμόπληκτες περιοχές θα χτίσουμε συνολικά 650.000 διαμερίσματα και σπίτια. Το πρώτο έτος θα έχουν ολοκληρωθεί 319.000. Μόνο στην πόλη Αντίγιαμαν θα χτίσουμε 50.000 διαμερίσματα και άλλα 23.640 κατοικίες. Δεν θα αφήσουμε στη μοίρα του κανέναν πολίτη μας που έχει πληγεί από το σεισμό, όλοι θα αποκτήσουν κάποια κατοικία».

Ωστόσο, η αντιπολίτευση έσπευσε να σημειώσει ότι υπόσχεται δείχνοντας… μακέτες και έφερε ως παράδειγμα τα ανύπαρκτα θεμέλια νοσοκομείου που «διαφήμισε» ο Ερντογάν και αποδείχτηκε πως επρόκειτο για «έργα μινιατούρα».