Έχει και προεκλογική υφή η «παρουσίαση» του ηλεκτρικού αυτοκινήτου Togg, που βρίσκει τον Πρόεδρο της Τουρκίας και την Εμινέ στις θέσεις των οδηγού και συνοδηγού αντιστοίχως. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγινε ο πρώτος κάτοχος ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Τουρκία και η σημασία της ανάρτησής του αφορά και στο γεγονός ότι το κράτος οδεύει προς τη νέα εποχή, ενώ οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 14 Μαΐου.









«Κάναμε την πρώτη παραγγελία για το Togg, το καμάρι της χώρας μας, την τοπική και εθνική μας επωνυμία, το 2019 και σήμερα (σημ. τη Δευτέρα 3 Απριλίου) παραλάβαμε την πρώτη έξυπνη συσκευή», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Είθε το Togg, ένας από τους πρώτους καρπούς του Τουρκικού Αιώνα, να είναι ευεργετικός και ευοίωνος για όλο το έθνος μας», σχολιάζε μεταξύ άλλων και προσθέτει: «Μαζί, γινόμαστε μάρτυρες της εκπλήρωσης του 60χρονου ονείρου του έθνους μας. Ας ελπίσουμε ότι από σήμερα θα αρχίσουμε να βλέπουμε το Togg στους δρόμους»... «Χαιρετούμε το Togg, το τέκνο του έθνους μας, από το Σπίτι του Έθνους. Καλή τύχη Togg!» καταλήγει.