Αίσθηση προκάλεσαν στη Βρετανία οι εικόνες ένστολων αστυνομικών να τρέχουν συνοδεύοντας την αυτοκινητοπομπή του Ρίσι Σούνακ στο Λονδίνο, με χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν λόγο για υπερβολές που θυμίζουν… Βόρεια Κορέα.
Στόλος αυτοκινήτων που μετέφερε τον Βρετανό πρωθυπουργό από το Γουάιτχολ στο Κοινοβούλιο συνοδευόταν από αστυνομικούς με στολές της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου. Mάλιστα, βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter δείχνει αστυνομικό με ποδήλατο να ηγείται της αυτοκινητοπομπής φωνάζοντας «κάντε άκρη» και να απομακρύνει τους περαστικούς από τον δρόμο. Την ίδια ώρα, ακολουθούν κι άλλοι συνάδελφοί της με ποδήλατα κι ένας αριθμός αστυνομικών που τρέχουν πεζή μπροστά από τέσσερα SUV συνοδεία μοτοσικλετιστών. Ένας περαστικός ρωτά «ποιος είναι εκεί» με τον αστυνομικό να απαντά: «ο πρωθυπουργός», ενώ στο τέλος του κομβόι ακολουθούν κι άλλοι αστυνομικοί που τρέχουν πεζή.

Οι αντιδράσεις στα κοινωνικά μέσα

Άφωνοι έμειναν οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με την τεράστια συνοδεία του Σούνακ. Άλλοι έκαναν λόγο για «τεράστια σπατάλη αστυνομικής δύναμης», ενώ άλλοι έκαναν συγκρίσεις με τους σωματοφύλακες του Κιμ Γιονγκ Ουν το 2018 μετά τη συνάντησή του με τον τότε ηγέτη της Νότιας Κορέας, Μουν Τζάε-ιν.
«Παντελώς αχρείαστο. Αδυνατώ να κατανοήσω πώς αυτό συνιστά καλή χρήση των λίγων αστυνομικών που διαθέτουμε», έγραψε ένας χρήστης. Και μια άλλη, η Κάθριν Ράσελ, συμπλήρωσε: «Δείχνει αρκετά υπερβολικό».

«Θέματα ιδιωτικής ασφάλειας», σχολιάζει η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου

Το γραφείο του Σούνακ παρέπεμψε για τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει «θέματα ιδιωτικής ασφάλειας».