Με τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ ο Κάρολος έγινε αυτόματα βασιλιάς και η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς βασιλική σύζυγος. Αυτή ήταν η επιθυμία της ίδιας της βασίλισσας Ελισάβετ, που είχε εκφράσει σε επιστολή της τον Φεβρουάριο.

Η Καμίλα είναι η δεύτερη σύζυγος του βασιλιά Καρόλου και πολλοί ήταν αυτοί που τη θεωρούσαν υπεύθυνη για το διαζύγιό του από την πριγκίπισσα που λάτρεψαν στη Βρετανία, την Νταϊάνα. Ήρθε αντιμέτωπη με σκληρή κριτική και βιτριολικά σχόλια όχι μόνο όταν έγινε γνωστή η σχέση της με τον Κάρολο, αλλά και πολλά χρόνια αργότερα.

Κατά πολλούς, μάλιστα, πρόκειται για την «πιο μισητή γυναίκα» στη Μεγάλη Βρετανία. Τι γνωρίζουμε όμως τελικά για την 75χρονη βασιλική σύζυγο;

Η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς κατάγεται από πλούσια βρετανική οικογένεια με αριστοκρατικές ρίζες. Μεγάλωσε στην εξοχή, συντροφιά με τα δύο μικρότερα αδέλφια της, τα κατοικίδια και τα άλογά της. Είχε εκπαιδευτεί από μικρή να είναι μία σωστή οικοδέσποινα, να είναι πνευματώδης και ομιλητική.

Είναι έναν χρόνο μεγαλύτερη από τον Κάρολο και τον Ιούλιο θα κλείσει τα 76. Με τον Κάρολο γνωρίστηκαν σε ματς πόλο το 1970 και το πρώτο πράγμα που του είπε ήταν: «Η προγιαγιά μου ήταν ερωμένη του προ-προ πάππου σας». Το θερμό ειδύλλιό τους κράτησε δεκαετίες, κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες.

Όταν πέθανε η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η Καμίλα δεχόταν επιθέσεις μίσους από τους πολίτες που την έβριζαν. Κάποιοι είχαν φτάσει στο σημείο να την απειλούν και να την προπηλακίζουν.

Και το 1998 ο Κάρολος προσέλαβε έναν σύμβουλο δημοσίων σχέσεων με σκοπό «αναδομήσει» τη δημόσια εικόνα του ζευγαριού.

Ο Κάρολος και η Καμίλα παντρεύτηκαν στις 9 Απριλίου 2005, 35 χρόνια μετά την πρώτη τους γνωριμία. Η Καμίλα πλέον παρίσταται σε 200 εκδηλώσεις ετησίως, επωμίζεται φιλανθρωπίες και ασχολείται με κοινωνικά θέματα.

Με τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς χρίσθηκε βασιλική σύζυγος. Αυτή ήταν η επιθυμία της ίδιας της βασίλισσας Ελισάβετ, που είχε εκφράσει σε επιστολή της τον Φεβρουάριο.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο