Με αναφορά στην καταγγελία που έκανε η Μόσχα ότι η Ουκρανία επιχείρησε ανεπιτυχώς να δολοφονήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν με επίθεση με drone στο Κρεμλίνο, Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς της Ρωσίας.

 «Προσπαθούμε ακόμη να επιβεβαιώσουμε αυτές τις πληροφορίες», είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος σήμερα (03/05), μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. «Αν υπήρχε κάτι, δεν υπήρχε προειδοποίηση», πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την κατηγορία της Ρωσίας ότι η Ουκρανία προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιώντας drones, όμως ταυτόχρονα είπε ότι ο ίδιος θα αντιμετώπιζε «με πολύ μεγάλη επιφύλαξη» οτιδήποτε προέρχεται από το Κρεμλίνο.

Όταν ρωτήθηκε αν η Ουάσινγκτον θα επέκρινε το Κίεβο στην περίπτωση που επέλεγε από μόνο του να πλήξει στόχους εντός του ρωσικού εδάφους, ο Μπλίνκεν είπε ότι αυτές είναι αποφάσεις που λαμβάνει η Ουκρανία για το πώς θα αμυνθεί.

Υπενθυμίζεται πως το Κίεβο – δια του συμβούλου της Ουκρανικής προεδρίας, Μιχαΐλο Ποντολιάκ – διέψευσε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην φερόμενη ως απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν στο Κρεμλίνο, αφήνοντας αιχμές για πιθανή προβοκάτσια.