Η αστυνομία της Ατλάντα έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη που άνοιξε πυρ σε ιατρικό κέντρο της αμερικανικής μεγαλούπολης, προειδοποιώντας τους κατοίκους ότι ο καταζητούμενος είναι «οπλισμένος κι επικίνδυνος».

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και άλλες τέσσερις τραυματίστηκαν από τα πυρά του ενόπλου. Σύμφωνα με την αστυνομία, βασικός ύποπτος θεωρείται ο 24χρονος Ντίον Πάτερσον. Τέσσερις φωτογραφίες του υπόπτου δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αρχές. Σε αυτές διακρίνεται ο ένοπλος, με μάσκα στο πρόσωπο, να κουβαλάει ένα καφέ σακίδιο.



Οι τέσσερις τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Grady Memorial». Τρεις εξ αυτών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας υποβληθεί νωρίτερα σε χειρουργική επέμβαση, είπε ο γιατρός Ρόμπερτ Γιάνσεν σε συνέντευξη Τύπου.

Ο δήμαρχος της Ατλάντα, Αντρέ Ντίκενς, συνέστησε στους κατοίκους της περιοχής όπου σημειώθηκε η επίθεση να παραμείνουν σε εγρήγορση μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του υπόπτου.

Περίπου μια ώρα μετά τους πυροβολισμούς στο ιατρικό κέντρο, άνδρες της επίλεκτης αστυνομικής δύναμης SWAT είχαν αναπτυχθεί κοντά στο Μουσείο Τέχνης (σε απόσταση 1,2 χλμ από τον τόπο της επίθεσης), σύμφωνα με βίντεο που μετέδωσαν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.