Νέο μακελειό σοκάρει τη Σερβία. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 13 τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς, νότια του Βελιγραδίου,  στο χωριό Mλαντόνεβατς, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη.

Σημειώνεται πως η νέα τραγωδία σημειώθηκε λιγότερο από 48 ώρες μετά την ημέρα που ένα 13χρονο αγόρι σκότωσε εννέα άτομα και τραυμάτισε επτά σε σχολείο στο Βελιγράδι, πριν παραδοθεί στις αρχές.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Σερβίας, δράστης είναι ο 21χρονος Ούρος Μπλάζιτς, ο οποίος σκότωσε οκτώ άτομα και τράπηκε σε φυγή, με την αστυνομία να εξακολουθεί να τον αναζητά, με τη συνδρομή ελικοπτέρων, ενώ στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί και αστυνομικοί σκύλοι.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά από έναν νυχτερινό καυγά στην αυλή ενός σχολείου κοντά στο Mλαντόνεβατς ο ύποπτος επέστρεψε με ένα όπλο, άνοιξε πυρ και συνέχισε να πυροβολεί τυχαία ανθρώπους από ένα κινούμενο αυτοκίνητο. Ανάμεσα στα θύματα ένας αστυνομικός και η αδερφή του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο δράστης είναι γιος στρατιωτικού. Ο νεαρός άνδρας δεν είχε καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα στο παρελθόν αλλά η συμπεριφορά του ήταν «προβληματική» σύμφωνα με ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης.