Πάνω από 600 αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση για τη σύλληψη του 21χρονου μακελάρη της Σερβίας Ούρος Μπλάζιτς, που άνοιξε πυρ και σκότωσε τουλάχιστον 8 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 14.

Οι αστυνομικές αρχές της Σερβίας έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από την επιχείρηση σύλληψής του. Στο σημείο που συνελήφθη ο 21χρονος, εντοπίστηκε μία καραμπίνα, πιστόλια, σιγαστήρες, ένα κυνηγετικό μαχαίρι και άλλα όπλα, σφαίρες, φυσίγγια και άλλα πυρομαχικά.

Ο 21χρονος κατηγορείται ότι σκότωσε πέντε άτομα με πυροβόλο όπλο στο χωριό Malo Orašje κοντά στο Smederevo και στη συνέχεια άλλα τρία άτομα στο χωριό Dubona κοντά στο Mladenovac. Στη συνέχεια, όπως μετέδωσε το RTS, φέρεται να σταμάτησε ένα ταξί και να ανάγκασε τον οδηγό να τον πάει στο χωριό Vinjište.

Εκατοντάδες αστυνομικοί ήδη από τα χαράματα «χτένιζαν» την περιοχή προκειμένου να συλλάβουν τον 21χρονο. Στην επιχείρηση μετείχε και ένα ελικόπτερο με προβολέα, ενώ αποκλείστηκε η πρόσβαση σε διάφορα χωριά.

Δείτε βίντεο:

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Αυτό που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση είναι το γεγονός ότι ο 21χρονος, ο οποίος είναι γιος στρατιωτικού, κατά τη σύλληψή του φορούσε μια μπλούζα με ναζιστικά σύμβολα. Στη μπλούζα του 21χρονου μακελάρη αναγραφόταν η φράση «Generation 88 on tour», με τον αριθμό 88 να αποτελεί ένα από τα κατ' εξοχήν σύμβολα των ναζιστών που παραπέμπει στο Heil Hitler, καθώς το «H» είναι το όγδοο γράμμα του λατινικού αλφαβήτου.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Μετά τη σύλληψή του, ο 21χρονος μακελλάρης μετήχθη στο  αστυνομικό τμήμα του Σμεντερέβο.

Δείτε βίντεο:

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τα κίνητρα του 21χρονου. Όμως, κατά τη σύλληψή του φώναζε τη λέξη «σεβασμός, σεβασμός», χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

«Δεν θα ξαναδεί το φως της ημέρας» διαμηνύει ο Βούτσιτς

Όπως αποκάλυψε ο Βούτσιτς στη συνέντευξη τύπου, μετά και την επίθεση του 21χρονου πρότεινε στον πρωθυπουργό της Σερβίας την επαναφορά της θανατικής ποινής, κάτι που, όμως, δεν έγινε δεκτό καθώς, όπως είπε, «μου είπαν ότι θα ήμασταν μόλις η δεύτερη χώρα μετά τη Λευκορωσία που θα είχαμε καθεστώς θανατικής ποινής».

«Δεν θα ξαναδεί το φως της ημέρας, μεταφορικά μιλώντας» διεμήνυσε ο Σέρβος πρόεδρος.

Πυροβολούσε αδιακρίτως

Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής, οκτώ ώρες από τη στιγμή που ξεκίνησε να πυροβολεί αδιακρίτως από το αυτοκίνητό του με αποτέλεσμα οκτώ άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 14 να τραυματιστούν με ορισμένους από αυτούς να δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

 Οι τελευταίες πληροφορίες από τα μέσα ενημέρωσης της Σερβίας αναφέρουν ότι ο 21χρονος αρχικά χρησιμοποίησε το αυτοκίνητό του αλλά στη συνέχεια «κατέλαβε» ένα ταξί απειλώντας τον οδηγό του με κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό και υποχρεώνοντάς τον να τον μεταφέρει στο σπίτι συγγενούς του όπου και τελικά συνελήφθη.