Μία ημέρα μετά τη στέψη του βασιλιά Καρόλου πραγματοποιήθηκε στο κάστρο Γουίνδσορ μία θεαματική συναυλία. Κατά τη διάρκειά της υπήρξε και μια πολύ ξεχωριστή στιγμή, όταν στη σκηνή ανέβηκε η Λούσι  Ίλινγκγουορτ, μια 13χρονη τυφλή στο φάσμα του αυτισμού.

Η 13χρονη έπαιξε το Πρελούδιο σε Ντο Μείζονα του Μπαχ, ενθουσιάζοντας την Κέιτ Μίντλετον και την πριγκίπισσα Σάρλοτ, που χαμογελούσαν και χειροκροτούσαν. Η πιανίστρια, που είναι τυφλή και στο φάσμα του αυτισμού, ήταν ένα από τα ταλέντα που επιλέχθηκαν να εμφανιστούν στη συναυλία προς τιμήν του νέου μονάρχη της Βρετανίας.

Η Λούσι, που γεννήθηκε με καρκινικούς όγκους στα μάτια, συγκίνησε και όσους παρακολουθούσαν τη μεγάλη συναυλία. Κι αυτό αποτυπώνεται σε αρκετά από τα σχόλια των χρηστών των social media.

«Η συναυλία της στέψης είναι απίστευτα συγκινητική, καταπληκτικές ερμηνείες από τη Λούσι και το σύνολο Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Ουάου, Λούσι, με έκανες να δακρύσω. Τι υπέροχο ταλέντο και όμορφη κοπέλα. Μπράβο»,  «Λούσι, είσαι εκπληκτική». Ήταν κάποια από τα σχόλια.

Δείτε βίντεο από τη συναυλία:

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρει η Daily Mail, η Λούσι δεν είναι άγνωστη στο βρετανικό κοινό, καθώς, φέτος, έλαβε μέρος στη σειρά του Channel 4 «The Piano», που προσπαθεί να εντοπίσει τους καλύτερους ερασιτέχνες πιανίστες της χώρας και καλεί τους καλλιτέχνες να παίξουν μπροστά σε κριτές.