Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η ιστορία της Lillian Ip από την Αυστραλία, η οποία ήταν εγκλωβισμένη επί πέντε ημέρες σε θαμνώδη περιοχή και κατάφερε να επιζήσει… τρώγοντας γλυκά και πίνοντας κρασί!

Η 48χρονη ταξίδευε μέσα από θαμνώδη περιοχή στη Βικτώρια, αλλά πήρε μία λάθος στροφή και το αυτοκίνητό της κόλλησε σε λάσπες με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί εκεί. Μαζί της -όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του BBC- είχε μόνο ένα μπουκάλι κρασί, που πήγαινε δώρο σε επίσκεψη και… μερικά γλειφιτζούρια.

«Το μόνο υγρό που είχε η Lillian, που δεν πίνει, ήταν ένα μπουκάλι κρασί που είχε αγοράσει για να πάει δώρο στη μητέρα της. Με αυτό πορεύτηκε» σημείωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.

Μετά από πέντε νύχτες που παρέμεινε εγκλωβισμένη στο σημείο, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης την Παρασκευή κατάφεραν να εντοπίσουν την Lillian Ip μετά από εναέρια έρευνα στην περιοχή.

Η 48χρονη αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και δεν μπορούσε να φύγει πολύ μακριά για να αναζητήσει βοήθεια. Φοβήθηκε πως δεν θα έβγαινε ζωντανή, σε σημείο που έγραψε γράμμα στην οικογένειά της, λέγοντάς τους πως τους αγαπάει. Τελικά όμως εντοπίστηκε από διασώστες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο.

«Το πρώτο πράγμα που ερχόταν στο μυαλό μου, σκεφτόμουν "νερό και τσιγάρο"», είπε μιλώντας στο 9News Australia. «Δόξα τω Θεώ η αστυνομικός είχε ένα τσιγάρο» πρόσθεσε.

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω εκεί. Όλο μου το σώμα είχε σταματήσει να λειτουργεί από την Παρασκευή» σημείωσε η 48χρονη Lillian Ip και επεσήμανε πως «ήμουν έτοιμη να τα παρατήσω».

Η 48χρονη διαγνώστηκε με αφυδάτωση και αφού έλαβε την απαραίτητη ιατρική βοήθεια, επέστρεψε στο σπίτι της στη Μελβούρνη.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο