Αύριο αναμένεται να ανοίξουν οι κάλπες στην Τουρκία, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες πριν τις εκλογές να διαβεβαιώνει πως θα σεβαστεί το αποτέλεσμα και θα κάνει ό,τι αποφασίσει η δημοκρατία.

Μιλώντας σε μια διακαναλική συνέντευξη σε 25 κανάλια στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν υπογράμμισε: «Ερχόμαστε στην εξουσία με δημοκρατικά μέσα και θα θεωρήσουμε νόμιμο όποιο αποτέλεσμα προκύψει από τις κάλπες»

Ο αντίπαλός του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επέκρινε την κίνηση αυτή και υποσχέθηκε σε χθεσινή συνέντευξή του: «Όσο κυβερνάμε αυτήν τη χώρα, δεν θα δείτε ποτέ ξανά όλα τα κανάλια να μεταδίδουν το ίδιο».

Στην ίδια συνέντευξη που μεταδόθηκε από ένα και μόνο κανάλι, έκανε ένα βήμα πίσω απέναντι στους Ρώσους τους οποίους είχε κατηγορήσει ότι ήταν πίσω από το επιλήψιμο βίντεο που προκάλεσε την αποχώρηση του προεδρικού υποψηφίου Μουαρεέμ Ιντζέ. «Δεν έχω τίποτα κατά του ρωσικού λαού» είπε και συνέχισε λέγοντας πως «κάναμε μια προειδοποίηση με βάση τις πληροφορίες που είχαμε».

Τι λένε οι δημοσκοπήσεις 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον Ερντογάν. 

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, από τις 18:00 θα επιβληθούν απαγορεύσεις για διασπορά προπαγάνδας, όλοι οι δημόσιοι χώροι ψυχαγωγίας θα παραμείνουν κλειστοί. Δεν θα υπάρξουν ειδήσεις ή εκπομπές πολιτικού περιεχόμενου μέχρι να κλείσουν αύριο οι κάλπες.

Ο Ερντογάν θα ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία απόψε αργά το απόγευμα με την προσευχή που θα κάνει στο τέμενος της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Την Παρασκευή πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κεντρική προεκλογική ομιλία Κιλιτσντάρογλου, με τον ίδιο να σημειώνει πως προτεραιότητα για εμάς είναι «να βάλουμε ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι κάθε Τούρκου και να παρέχουμε στα παιδιά μας αυτά που χρειάζονται».