Τρεις ημέρες πριν τις εκλογές στην Τουρκία, ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου φαίνεται να βιώνει έναν… «εφιάλτη» αφού οι Κούρδοι απειλούν να τον εγκαταλείψουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ένας Τούρκος εθνικιστής μαζί με την Ακσενέρ έχουν υπογράψει πρωτόκολλο. Το πρωτόκολλο προβλέπει πως θα μπορούν να μείνουν φυλακισμένοι οι εκλεγμένοι δήμαρχοι που έχουν σχέση με την τρομοκρατία κυρίως στην νοτιοανατολική Τουρκία κάτι που ξεσήκωσε τους Κούρδους.

Το HDP, που υποστηρίζεται από τους Κούρδους, λέει ότι το πρωτόκολλο που έχει υπογράψει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με τους Εθνικιστές είναι εναντίον των παγκόσμιων δικαιωμάτων και αρχών. Αναφέρουν επίσης ότι αύριο θα ανακοινώσουν την απόφασή τους για το αν θα στηρίξουν αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος στις εκλογές.

Στήριξη Εθνικιστών στον Κιλιντσάρογλου

Ο ηγέτης του τουρκικού ακροδεξιού κόμματος Zafer, ο Ουμίτ Οζντάγ, τάχθηκε σήμερα υπέρ του υποψηφίου της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με αντίπαλο τον νυν πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου δίπλα στον Κιλιτσντάρογλου, ο Οζντάγ είπε πως οι δύο άνδρες συμφώνησαν να στείλουν τους μετανάστες στην Τουρκία πίσω στις πατρίδες τους μέσα σε ένα χρόνο μετά τις εκλογές.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: