Στο κτήμα του βασιλιά Καρόλου στο Σάντριγχαμ εισέβαλαν τρεις vegan ακτιβίστριες και έκλεψαν τρία αρνιά, προκειμένου να τα γλιτώσουν από τη «σφαγή».

Οι τρεις ακτιβίστριες, μέλη της οργάνωσης Animal Rising για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, μπήκαν κρυφά χθες βράδυ στο βασιλικό κτήμα στο Νόρφολκ και διέφυγαν το πρωί με τα τρία αρνιά, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Φορώντας ροζ μπλουζάκια της οργάνωσής τους, οι τρεις ακτιβίστριες διακρίνονται σε βίντεο να μεταφέρουν στην αγκαλιά τους τα αρνιά από τη βασιλική φάρμα Appleton στο West Newton και στη συνέχεια να τα φορτώνουν στο πίσω μέρος ενός φορτηγού.

Ανάμεσά τους ήταν και η 33χρονη διευθύντρια της οργάνωσης, Ρόουζ Πάτερσον, που είχε συλληφθεί για άλλη ενέργειά της στο παρελθόν. Μαζί με τις άλλες δύο ακτιβίστριες η Πάτερσον είπε ότι επενέβησαν για να σώσουν από τη «σφαγή» τα αρνιά, που τα βάφτισαν Σάμι, Σάνι και Σούτι.

Αργότερα, πόζαραν περήφανες με πλακάτ που ανέγραφαν: «Έσωσα τα πρόβατα του βασιλιά» και «Να πώς αγαπάμε τα ζώα». Άγνωστο παραμένει αν οι τρεις ακτιβίστριες επέστρεψαν τα αρνιά ή τα απελευθέρωσαν.