Σοκ προκαλούν οι πρώτες δορυφορικές εικόνες από την καταστροφή που έχει προκληθεί μετά την ανατίναξη του φράγματος στον υδροηλεκτρικό σταθμό Νόβα Καχόβκα στην Ουκρανία.

Το BBC ανάρτησε την πρώτη φωτογραφία που δείχνει εκτεταμένες ζημιές στο κεντρικό τμήμα του φράγματος και σε ένα τμήμα του κτιρίου του υδροηλεκτρικού σταθμού στην ανατολική όχθη του ποταμού Ντνίπρο.

Δείτε τη φωτογραφία του ΒΒC:

ukrania_fragma_bbc


Οι πλημμύρες άρχισαν να πλήττουν οικισμούς

Οι οικισμοί στις όχθες του ποταμού Ντνίπρο στην περιοχή της Χερσώνας, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν πλημμύρες μετά την καταστροφή του φράγματος Νόβα Καχόβκα.

Καθώς το νερό συνεχίζει να εκρέει γρήγορα, κάποιοι φοβούνται ότι τα επίπεδα θα είναι «κρίσιμα υψηλά» σε λίγες ώρες. Περίπου 80 οικισμοί, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται υπό την κατοχή των ρωσικών δυνάμεων, βρίσκονται στη ζώνη πιθανών πλημμυρών, δήλωσε νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Δείτε εικόνες από το φράγμα:

Απομακρύνθηκαν περισσότεροι από 700 άνθρωποι

Συνολικά 742 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από την περιοχή της Χερσώνας μετά την καταστροφή του μεγάλου φράγματος.

Το αρμόδιο υπουργείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές Αρχές βοηθούν τους ανθρώπους, με τον υπουργό Εσωτερικών να εκφράζει ανησυχία «για τους ανθρώπους μας που παραμένουν στην προσωρινά κατεχόμενη ανατολική όχθη της περιοχής».